fbpx

Malena i Klepetan na kazališnim daska: Ljubav na prvi klepet

Žar ptica…

Svečana praizvedba priče – Malena i Klepetan – o ljubavi dviju roda 26.travnja u 19 sati

Malena i KlepetanU Gradskom kazalištu Žar ptica, u punom su jeku probe nove predstave Malena i KlepetanLjubav na prvi klepet, posvećene dvjema najpoznatijim i najzaljubljenijim rodama na svijetu. Ljubav na prvi klepet, koja traje već 16 godina, ovog proljeća dobiva svoje scensko uprizorenje na daskama Žar ptice u istoimenoj predstavi autorice Mirjane Pičuljan Štriga i režiji Želimira Mesarića. Priča o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja, svoju će praizvedbu će u četvrtak 26. travnja 2018. godine s početkom u 19.00 sati.
Malena i KlepetanSvjetski poznatog rodana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su: Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.
Vizualni identitet predstave osmislili su kostimografkinja Danica Dedijer i scenograf Davor Antolić, dok je lutke izradila Ana Sekulić. Glazbu je skladao Damir Šimunović, a koreografiju napravio Pravdan Devlahović.
Ljubavna priča naših dviju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica.
Predstava Malena i Klepatan – Ljubav na prvi klepet, nastaje u suradnji s Javnom ustanovom ZELENI PRSTEN Zagrebačke županije, s kojima će GK Žar ptica sudjelovati u zajedničkim projektima vezano za zaštitu bijelih roda na području Hrvatske.

Foto: Press – Žar ptica