Novogodišnji koncert u novogodišnje jutro
Piše: redakcija On 30 pro., 2016 At 02:03 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Salzburg…

Zagrebačka filharmonija drugi put zaredom pozvana je nastupiti u austrijskom Salzburgu u novogodišnje jutro

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Novogodišnji koncertGrad Salzburg sa svojom snažnom glazbenom tradicijom svojevrsni je europski hram glazbe. Ovaj neveliki grad u Austriji svijetu je dao velikog, ako ne i najvećeg – Mozarta, a uz austrijsku prijestolnicu, Beč, gradio je tradiciju glazbene izvrsnosti uz koju danas vezuju njegovo ime i brend.
Na samo novogodišnje jutro, 1. siječnja nove 2017. godine s početkom u 11.00 sati, Zagrebačka filharmonija održat će svečani novogodišnji koncert pod ravnanjem Mo. Leopolda Hagera.
Novogodišnji koncertMaestro Hager, rođen i odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, najbolje zna kako napraviti atmosferu i upriličiti svečanost karakterističnu upravo za novogodišnje koncerte. Solistički dio pripast će Benjaminu Schmidu, virtuoznom violinistu kojeg već sada svrstavaju u najveće violiniste 20. stoljeća. Rođeni Austrijanac sa stalnom adresom u Salzburgu, rasponom repertora od klasične glazbe do jazz improvizacija oduševljava i najzahtjevniju koncertnu publiku i kritičare.
Zagrebačku filharmoniju i u novoj godini očekuje pregršt gostovanja, ali i domaćih nastupa u svima dobro poznatoj Dvorani. Svojim posjetiteljima priprema mnoštvo glazbenih iznenađenja, raznovrsnih i visokokvalitetnih koncerata koji će zadovoljiti povećane potrebe za kulturnim sadržajima u gradu Zagrebu, ali i glazbene ukuse onih najzahtjevnijih.
– Što reći osim da i u 2017. i u sezoni koja je pred nama, posjećujete i pratite rad našeg najboljeg Orkestra! – poručuju iz Zagrebačke filharmonije.

Foto: Press

comment closed