fbpx

Održana premijera predstave Za umrijet od smijeha

Zagreb…

Gordana Gadžić i Marko Torjanac oduševili publiku u Maloj dvorani

Za umrijet od smijehaU Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, održana je premijera predstave ‘Za umrijet od smijeha‘ američkog dramskog pisca Christophera Duranga. Adaptaciju potpisuje Marko Torjanac, pretvorivši Durangovu dramu u satiričku fantaziju prenesenu u Hrvatsku 2132. godine.
Provokativno, intrigantno i hrabro, riječi su koje najbolje opisuju opći dojam predstave Za umrijet od smijeha koju je režirao Mario Za umrijet od smijehaKovač. Publika je ovo djelo ispratila ovacijama, a dugačak aplauz kolega i uzvanika dočekao je glumce Gordanu Gadžić i Marka Torjanca i na prijemu nakon predstave.
Premijeri su prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima, predstavnici Ureda Predsjednice RH kao i Ministarstva kulture. Iz glumačkog svijeta kolege su došli vidjeti: Pero Kvrgić, Lela Margitić, Jasna Bilušić i Aleksandar Cvjetković, Slavica Knežević, Za umrijet od smijehaKostadinka Velkovska, Nina Erak, Mladena Gavran, Dubravka Miletić, Dubravka Ostojić, Helena Buljan, Nada Rocco, Vesna Tominac Matačić,
Jasna Palić Picukarić, Željko Vukmirica, Zoran Gogić, Damir Šaban, Luka Dragić te jake mlade glumačke snage. Uz redateljicu Sašu Broz, redatelje su zastupali Petar Krelja i Branko Ivanda.
Premijeru su pogledale i Sandra Švaljek, Ivana Plechinger, Sanja Doležal, Milana Vlaović, Željka Ogresta te brojni drugi.
Predstavu Za umrijet od smijeha možete pogledati na jednoj od repriznih izvedbi 23. i 30. studenoga ili 3., 12., 16. i 17. prosinca, također Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog u 20.00 sati.
Ulaznice su dostupne na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.

Foto: Press