fbpx

Putovanje glumca kroz epohe – Ivica Vidović

Zagreb…

Ivica VidovićDanas, 23. svibnja u 18.00 sati, u Hrvatskome državnom arhivu, Marulićev trg 21, održat će se predavanje PUTOVANJE GLUMCA KROZ EPOHE povodom 80. godišnjice rođenja Ivice Vidovića. U ovom prisjećanju na našeg glumačkog velikana, uz prikazivanje video isječaka i fotografija, sudjeluju Gordana Gadžić, Željko Luketić i Filip Vidović.
– Ivica Vidović, glumačka legenda ovih Ivica Vidovićprostora, 10. svibnja ove godine proslavio bi svoj osamdeseti rođendan. 21. svibnja prisjetit ćemo ga se u Hrvatskome državnom arhivu uz predavanje i razgovor pod nazivom PUTOVANJE GLUMCA KROZ EPOHE. U razgovoru sudjeluje glumica Gordana Gadžić, supruga Ivice Vidovića, koja je sedam godina prikupljala materijale iz nevjerojatnog glumačkog opusa svog supruga (navela je njegovu čak 221 ulogu!) te je prošle godine, u nakladi Teatra Rugantino i Školske knjige, objavila monografiju “Hod po rubu, s Ivicom”. Riječ je o sadržajno bogatoj i opsežnoj monografiji na 504 stranice s impresivnom arhivskom građom, više od 800 vizuala…
Dio tih fotografija i materijala, kao i video zapisa, bit će prikazan i u sklopu PUTOVANJA GLUMCA KROZ EPOHE – poručuju organizatori.
Moderator razgovora je Željko Luketić, a svoj doprinos PUTOVANJU GLUMCA KROZ EPOHE dati će i mlada glumačka zvijezda Filip Vidović, sin Ivice Vidovića i Gordane Gadžić.
Početak PUTOVANJA GLUMCA KROZ EPOHE je u 18.00 sati

Foto: Press