Skupocjeni klavir iz 1856. godine doprema se u Lisinski samo za sir Andrasa Schiffa
By redakcija On 11 ožu., 2019 At 11:51 AM | Categorized As Glazba, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Lisinski subotom – sir Andras Schiff i Orkestar doba prosvjetiteljstva uz klavir iz 1856. godine

Lisinski

Klavir, Andres Schiff– Glazbu doživljavam i stvaram preko metafora i slika, ali ne volim to otkrivati publici. To je intiman doživljaj i jedna od velikih ljepota glazbe koju kao umjetnost svatko može doživjeti na svoj način – izjavio je sir Andras Schiff, poznat po živopisnim interpretacijama velikih skladatelja.
Samouvjeren i jedinstven, sir András Schiff tijekom dugogodišnje uspješne karijere postavio je nove standarde pijanističke tehnike. Umjetnik koji ništa ne prepušta slučaju uživa u svakoj noti maestralnih remek-djela, u Lisinski uskoro dolazi s prestižnim Orkestrom doba prosvjetiteljstva. Radi se o orkestru koji je osnovalo nekoliko ponajboljih britanskih umjetnika, specijaliziranih za muziciranje na autentičnim glazbalima.
Andras SchiffKako bi zagrebačka publika mogla uživati u najvišoj razini kvalitete, u Dvoranu će se samo za tu priliku za maestra Schiffa dopremiti poseban klavir iz 1856. godine. Radi se o izuzetno skupocjenom instrumentu iz ugledne radionice Juliusa Blüthnera koji je dio “velike četvorke” majstora izrade toga instrumenta. Ljepota i specifičnost zvuka bit će čujni u vrhunskom Brahmsovu Prvom koncertu za glasovir i orkestar u d-molu, u kojem će maestro Schiff virtuozno stvarati glazbenu čaroliju.
Radi se o kompleksnim produkcijskim zahtjevima koje Lisinski iz godine u godinu uspješno ispunjava kako bi i sadržajem i kvalitetom realizacije programa bio ukorak s najvećim i najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.
Ciklus Lisinski subotom nakon Joshue Bella, Daniila Trifonova, Kraljevskog Concertgebouw orkestra, Ivana Repušića i Ive Pogorelića ove sezone, 16. ožujka 2019., s ponosom će ugostiti sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva. Budite i vi dio toga umjetničkog doživljaja!
Ulaznice po cijeni od 170/210/250 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane i online na www.lisinski.hr.

Foto: Press

comment closed