fbpx

Premijerno: Dosad neviđene snimke – Slavni holivudski parovi

Serija…

Dokumentarna serija Slavni holivudski parovi govori o šest najprivlačnijih slavnih holivudskih parova s mnoštvom dosad neviđenih snimaka

Slavni holivudski paroviHrvatska radiotelevizija u petak, 12. listopada 2018. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) premijerno prikazuje šesterodijelnu dokumentarnu seriju Slavni holivudski parovi. Ova izvrsna dokumentarna serija o šest najprivlačnijih slavnih holivudskih parova s mnoštvom dosad neviđenih snimaka i isječaka iz filmova privući će svakog pravog poklonika filma. Serija donosi priče o Richardu Burtonu i Elizabeth Taylor, Katharine Hepburn i Spenceru Tracyju, Jean Harlow i Williamu Powellu, Clarku Gableu i Carole Lombard, Barbari Stanwyck i Robertu Tayloru te Humphreyju Bogartu i Lauren Bacall.
U prvoj epizodi gledatelje čeka ljubavna priča Clarka Gablea i Carole Lombard. Clark Gable bio je vječni veliki zavodnik: muževan, snažan, ali i Slavni holivudski parovitješitelj i zaštitnik. Njegovo ime zauvijek će povezivati s ulogom Rhetta Butlera u filmu Prohujalo s vihorom. No veoma malo ljudi zna kako je on postao slavan. Redatelj Bertrand Tessier otkrio je da ga je ravnateljica njegova kazališta Josephine Dillion, 17 godina starija od njega, pripremila za veliku karijeru.
Carole Lombard bila je kraljica američke komedije. Svojoj upadljivoj ljepoti pridodala je oštar humor i neobuzdanu maštovitost. Njih su se dvoje upoznali na snimanju filma Bez vlastitog muškarca. Kad su se zaljubili i vjenčali, bili su utjelovljenje idealnog para u očima cijelog svijeta. No iznenadna smrt Carole Lombard u avionskoj nesreći 1942. tragično je okončala njihovu romansu. Njezin je posljednji film bio Biti ili ne biti. Clark Gable nikad se nije odrekao ranča na kojem su živjeli u Encinu u Kaliforniji. Glumio je u još mnogo filmova, još se dvaput oženio, no, prema kolegama, nikad više nije bio isti. Kad je umro 1960., pokopali su ga pokraj Carole Lombard. Isječci koje ćemo vidjeti uključuju filmove Dogodilo se jedne noći, Pobuna na brodu Bounty, Prohujalo s vihorom, Moj čovjek Godfrey i Crvena prašina. Njihovu vezu komentiraju Emily Carman, Daniel Selznick, E. J. Fleming, Steven Bingen i Marc Wanamaker.
Prva epizoda dokumentarne serije Slavni holivudski parovi: Clark Cable i Carole Lombard na rasporedu je u petak, 12. listopada na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 21.50 sati.

Foto: Press