fbpx

Toomas ispod doline divljih vukova na festivalu u Torontu

Toronto…

Hrvatska manjinska koprodukcija Toomas redateljice Chintis Lundgren

Toomas ispod doline divljih vukovaU natjecateljskom programu kratkometražnih filmova (Kratki rezovi, Short Cuts) Međunarodnog filmskog festivala u Torontu prikazat će se hrvatska manjinska koprodukcija Toomas ispod doline divljih vukova redateljice Chintis Lundgren.
Glavni lik kratkometražnog animiranog filma Toomas ispod doline divljih vukova je privlačan vuk Toomas koji, nakon što izgubi posao, radi kao žigolo da uzdržava obitelj, pri čemu prešućuje svojoj supruzi gubitak posla. Njegova supruga Viivi također skriva tajnu: pohađa skupi seminar za osnaživanje žena koji uključuje šibanje muških robova.
Osim režije, Chintis Lundgren uz Draška Ivezića potpisuje i scenarij. U filmu glume Draško Ivezić, Leon Lučev, Dražen Šivak, Lee Delong i Chintis Lungren. Za glazbu je bio zadužen Terence James Dunn, za dizajn zvuka Pierre-Yves Drapeau, a za animaciju Chintis Lundgren, Darko Vidačković i Draško Ivezić. Film nastaje u produkciji Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio iz Estonije, Jadranska animacija – Adriatic Animation iz Hrvatske i Miyu Productions iz Francuske te uz potporu Estonskog filmskog instituta, Estonskog kulturnog fonda, Hrvatskog audiovizualnog centra, Arte France i CNC-a. Film je svoju svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem izdanju festivala u Annecyju, a do sada je prikazan u Anibaru i na Međunarodnom filmskom festivalu Guanajuato.
Podsjetimo, svoju će svjetsku premijeru na istom festivalu u programu Suvremena svjetska kinematografija (Contemporary World Cinema) imati još jedna hrvatska koprodukcija. Riječ je o dugometražnom igranom filmu Bosonogi car belgijskih redatelja Petera Brosensa i Jessice Woodworth.
Međunarodni filmski festival u Torontu održava se od 5. do 15. rujna, a sve ostale detalje potražite na njihovoj službenoj stranici.

Foto: Press