Vruća veljača u Knapu – Nuspojave, Bez trećeg…
By redakcija On 1 velj., 2020 At 11:49 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Najnovija kazališna poslastica u produkciji kazališta Knap – Nuspojave

NuspojaveOd same premijere (koja se održala u listopadu 2019.) hit predstava Nuspojave bila je rasprodana u svim dosadašnjim izvedbama. Predstava Nuspojave nastala u režiji Marija Kovača, a prema zbirci kratkih priča Woodyja Allena “Side effects” iz 1975., i to je ujedno i prvo postavljanje Woody Allena na kazališne daske u Hrvatskoj!
Posebnost ovog kazališnog komada je duhovito obrađivanje piščeve omiljene teme urbane otuđenosti i neurotičnog nesnalaženja tipičnog intelektualca u urbanom svijetu s puno simpatija za životne “luzere”. U predstavi glume sjajni Ivan Đuričić, Jelena Perčin, Filip Riđički i Iskra Jirsak. Predstava Nuspojave je na rasporedu: 16. i 29. veljače.
Slijede dobro znani hitovi poput crnohumorne komedije „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“ koja igra na samo Valentinovo 14. veljače te legendarna i kultna predstave Saše Anočića „Smisao života gospodina Lojtrice“ (22. veljače) koja je na sceni Knapa već četrnaestu godinu zaredom.
Komedija „Kod kuće je najgore“ nastala je prema zbirci humoreski E.Kishona, a nakon kraće stanke, ponovno je na repertoaru Knapa. Kishonovoj toploj, obiteljskoj komediji vesele se i mali i veliki, a zanimljivo je da je i spomenuta predstava obavezna lektira u osnovnim školama. (na repertoaru 8. i 21. veljače)
Osim gore navedenih knapovih hitova, veljaču će obilježiti i brojne suradnje s drugim kazalištima i umjetničkim organizacijama. Izdvajamo komediju „Iskrica“ koja je u produkciji Erato Teatra nastala na temelju istoimenog književnog djela Branimira Farkaša. U Iskrici glume sjajni Ana Begić i Siniša Popović, a priča prati upoznavanje jednog , naizgled, nespojivog para. Iskrica je na rasporedu 1. i 13. veljače s početkom u 20.00 sati.
U veljači valja izdvojiti i gostujuću predstavu „Gospodin Kolpert“ (Binocular Teatar) , svojevrsni spoj Ayckbourna i Tarantina (7. veljače u 20.00 sati) te psihološku dramu prema djelu Milana Begovića „Bez trećeg“ (Gala Teatar) u kojoj režiju i glumu potpisuju, već dobro uhodani duo, Matija Prskalo i Mladen Vulić – 28. veljače u 20.00 sati.
Jedna od zanimljivosti koja zaslužuje pažnju je i plesna predstava pod nazivom „Moja mama kuha bolje od tvoje“ (27. veljače u 20.00 sati. Radi se o hip hop i break dance predstavi u kojoj će vas svojim vratolomijama zabavljati članovi plesne skupine NoStress Crew.

Foto: Press

comment closed