fbpx

Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom otvorila sezonu

Zagreb…

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija koncertnu sezonu 2017./2018. svečano je otvorila jučer, 21. rujna 2017. godine, u Hramu glazbe – Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert otvorenja sezone prvorazredni je kulturni događaj kojem su prisustvovali i brojni predstavnici kulturnog i političkog života Hrvatske.
Na koncertu svečanog otvorenja, orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je maestro Dmitrij Kitajenko, jedan od istinski velikih dirigenata današnjice i umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije. Otvorenje nove koncertne sezone solističkim je nastupom uveličala mlada pijanistica Yeol Eum Son, koja pripada svjetskoj pijanističkoj eliti.
Maestro Dmitrij Kitajenko poveo je orkestar i publiku na veličanstveno putovanje kroz neka od najistaknutijih djela i skladatelja u povijesti glazbe: 1. simfoniju u Es-duru, op. 1, Igora Stravinskog, 2. koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 18, Sergeja Rahmanjinova i Boléro Maurice Ravela.
Zagrebačka filharmonijaBila je to koncertna večer posebnog intenziteta zvuka i interpretacije visokog dosega, ali i jedan od pravih povijesnih trenutaka za orkestar Zagrebačke filharmonije jer će snimka koncerta otvorenja biti trajno sačuvana u nosaču zvuka u izdanju najprestižnije diskografske kuće za klasičnu glazbu na svijetu – Oehms Classics, kao izraz prestiža i velike pohvale Zagrebačkoj filharmoniji koja se na ovaj način pozicionira i etablira na međunarodnoj pozornici.
Svi posjetitelji koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu za svečano otvorenje koncertne sezone 2017./2018. na vrijeme, moći će uživati u koncertu istog sjajnog programskog sadržaja, koji će se održati i večeras, 22. rujna 2017. godine u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Foto: Press