fbpx

Emotivna završnica festivala Art & more

Rovinj…

Festival Art & more: Lijepa glazba, sjajni solisti i dirljiv oproštaj

Art & more

Art; more– Zadovoljan sam i ponosan na ovogodišnji uspjeh festivala jer je nastao u skoro nemogućim uvjetima. Baš zbog toga mislim da je i njegova društvena uloga bila višestruka. Sretan sam što su se svi umjetnici osjećali dobro. Imali su priliku pokazati ono najbolje od sebe u danima kad je umjetnički izraz bio skoro onemogućen. A vedra i vesela lica u publici znak su da treba ići dalje i da smo opravdali povjerenje – naglasio je umjetnički direktor Festivala Art & more Ronald Braus za portal Scena.hr.
U sklopu proslave Dana grada Rovinja u crkvi sv. Eufemije pod dirigentskom palicom Ronalda Brausa, nastupio je zbor i orkestar crkve sv. Blaža iz Zagreba uz izvrsne soliste. Koncert je otvorio glumac Valter Roša. Posebne pohvale dobili su solisti: sopranistica Josipa Bilić i altistica Lucija Ercegovac, tenor Emanuel Tomljenović te prvak Opere Ivica Trubić, koji su briljantno izveli solističke dionice. Ronaldu Brausu ovo je bio poseban trenutak jer se oprostio od ansambla na čijem je čelu proveo 22 godine.
Važno je podsjetiti da je na ovogodišnjem izdanju festivala održano čak devet različitih večeri. Nastupilo je 125 umjetnika na nekoliko lokacija. Marijan Đuzel, Valter Roša, Patricia Žudetić, Sandra Belić, Ljiljana Vukelja, Annamaria Serda, Sanja Pilić, ansambl Opere b.b. predvođen Lidijom Horvat – Dunjko, Sinišom Galovićem i Darijanom Ivezićem samo su neka od imena koja su obilježila drugo izdanje festivala.

Foto: Press