Sastojci:
Riba tri vrste (šaran, som i štuka)
Luk
Crvena paprika mljevena (slatka, ljuta)
Crvena paprika
Rajčica (kuhana)
Bijelo vino
Sol
Biber (u zrnu, i običan mljeveni)
Priprema :
Očistiti ribu (šarana, soma i štuku), najbolje je tri različite vrste ribe, oprati je, narezati na šnite, polegnuti u kotlić i dodati vode ovisno o količini ribe da prekrije samu ribu te sitno sjeckani luk. Kuhati je na laganoj vatri, trajanje kuhanja je oko 45 minuta. Kada voda malo prekipi, dodati biber u zrnu (par zrna), sol, ljuta paprika (koja se naraže sitno ili izmrvi), mljevena slatka paprika, mljevena ljuta paprika i domaća rajčica. Mjere ovise o veličini kotlića. Kuhati sve zajedno (na laganoj varti) oko 25 minuta, te dodati dva dcl bijelog vina.
Riba u kotliću se ne smije mješati kuhačom već se na vatri lagano proljulja u loncu. Razlog ne mješanju je taj da se riba ne raspadne.Servirat se može uz prilog, obično uz tjesto.
Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović