Muzej iluzija nakon Zagreba, Zadra i Ljubljane otvoren i u Beču!
By redakcija On 21 srp., 2017 At 02:53 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Muzej iluzija…

Muzej iluzijaPrvi Muzej iluzija otvoren je u Zagrebu 2015. godine i odmah je stekao veliku popularnost. Po principu franšize muzej je 2016. svoja vrata otvorio i u Zadru te Ljubljani, a od sad ga se može posjetiti i u glavnom gradu Austrije, Beču.
Uzbudljive i raznovrsne iluzije ovog obiteljskog muzeja prilagođenog svim uzrastima posjetiteljima omogućuju da shvate zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.
Posjetitelji Muzeja iluzija tako primjerice mogu izoštriti oči tražeći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija. U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge, Muzej iluzija pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke i za svoje posjetitelje u glavnom austrijskom gradu.
Tako je u bečkoj filijali muzeja postavljen primjerice i prvi takozvani vrtložni tunel za koji je potrebno imati uistinu dobar želudac.

Foto: Press

comment closed