Profokus predstavlja projekt ill/est!
Piše: redakcija On 7 lip., 2015 At 04:14 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus | With 0 Comments

Modni događaj…

Projekt  ill/est zamišljen je kao platforma za kreativnu suradnju različitih dizajnerskih senzibiliteta, a rezultat je skladna, urbana i izrazito nosiva kolekcija koja odiše snagom i stavom

ProfokusNa ovosezonskom Fashion Weeku Zagreb prvi dan u ponedjeljak  10. lipnja,  vidjet ćemo zimsku kolekciju pod nazivom ill/est. Autorice ove izuzetne  kolekcije  polaznice su druge i treće godine u Učilišta za modu i dizajn Profokus, a to su Nika Čuić, Snježana Sirovica, Petra Stojanović, Danijela Valentić Sever, Martina Kovač i Nikolina Ribarić.

Kolekcija odiše snagom i stavom
Projekt  ill/est zamišljen je kao platforma za kreativnu suradnju različitih dizajnerskih senzibiliteta, a rezultat je skladna, urbana i izrazito nosiva kolekcija koja odiše snagom i stavom. Kolekcija je nadahnuta suvremenom i samosvjesnom ženom, naglašene individualnosti, koja je uvijek u pokretu. U kolekciji su zastupljeni i muški modeli za dinamične mlade muškarce. Modeli su čistih linija, ali naglašenog volumena. Naglasak je na moderne tkanine koje pružaju mogućnost novog pristupa da se naglasi

Profokus

savršena formu kroja. Kombinacijom raznih vrsta neoprena i kontrastom tekstura umjetnog krzna, kože i pletiva, dobivena je igra kontrasta, dok prirodni materijali poput vune i pamuka odjeću čine udobnom. Uz neizbježne ne boje, dominiraju zagasite i neutralne bordo, plave i bež nijanse, izuzetno zahvalne za kombiniranje. Nenosivi su elementi spretno preneseni u nosive, a kolekcija je između suptilnog unisex pristupa modi i nešto ženstvenijih formi što beskompromisno odgovara na izazove današnjice.

ProfokusKolekcija je, od kroja do izrade, ostvarena u radionici učilišta Profokus. Tijekom intenzivnog dvogodišnjeg programa modnog dizajna, autorice su usvojile sva znanja i vještine potrebne za samostalnu realizaciju i prezentaciju svoje ideje.

Foto: Profokus

comment closed