Sastojci:
2 tikvice
250 dkg gaude (sira) narezane na kriške
100 dkg pšeničnog ili kukuruznog griza
Sol
Češnjak
Papar
Kopar
Ljute paprike
200 g vrhnja
1 dcl mlijeka
1 jaje
Parmezan
Priprema:
Tikvice izrezati na ploške, redati na nauljenu vatrostalnu posudu. Kad red tikvica pokrije dno, posuti pšeničnim ili kukuruznim grizom i prekriti kriškama sira. Mlijeko, vrhnje, jaje i začine razmutiti, dio posuti preko tikvica i sira. Zatim redati ponovo red tikvica, griza pa sira i opet zaliti smjesom vrhnja i mlijeka, tako dok se svi sastojci ne potroše. Završiti složenac sa tikvicama i sirom. Staviti peći prekriveno folijom na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Otkriti i posuti parmezanom te pustiti jos deset minuta. Servirati uz salatu od rajčica.
Dobar tek!
Priprema i Foto: Tamara Majer