fbpx

Ante Vrban: Zeus je moje srce u visini koljena!

Dirljiva priča…

Zeus je jedan genijalan pas. Možda to mislim jer je moj, ali zapravo nije ni bitno, meni je najdraži na svijetu, kaže arhitekt

Ante VrbanUgledni arhitekt Ante Vrban izuzetno je vezan uz svog psa. Zeus će 1. svibnja navršiti četiri godine. Ante kaže da je Zeus velika maza. U razgovoru za portal Scena.hr Ante je otkrio zašto Zeusa toliko voli.

Scena: Kako je Zeus stigao u vaš dom?
Najteža godina u mom životu bila je 2010. godina. Izgubio sam brata koji mi je bio najbolji prijatelj. Radio sam projekte na dva različita kontinenta paralelno. Pokušao sam se zaokupiti poslom kako bih uspio preživjeti to što Tome više nema na planeti. Psa sam htio otkad sam bio dijete, ali sam kroz cijelo djetinjstvo bio u Hrvatskoj ili izvan nje na Ante Vrbanškolovanju. Zatim sam radio paralelno uz fakultet, gradio sam i projektirao izvan Hrvatske te jednostavno nije bilo moguće. Tada, te 2010. godine sam odlučio da je definitivno vrijeme. Weimaraneri ili kako ih zovu ‘Grey ghosts‘ su mi stalno bili u podsvijesti. Jednostavno sam znao da je to moj pas. Danas je Zeus dio mene. I uz pomoć Mire, moje partnerice u Onix Grupi, mojoj kompaniji, uspijevam i dalje graditi po svijetu i znati da je Zeus siguran i dobro kad me nema. A kad je moguće ide sa mnom.

Scena: Koja mu je najdraža igračka, hrana, trik?
Najdraža igračka mu je naravno loptica – ima vijek trajanja jednu šetnju. Jede projektiranu hranu, nekada mu se skuha piletina i riža. Ima čovjeka koji ga istrčava i u super je formi. S dvije godine je već bio juniorski prvak Hrvatske. Ante VrbanNakon toga nisam više dao da ga se vodi na natjecanja, grozno mi je bilo što treba sve proći za pripreme. Osim toga, Zeus nije sa mnom da bih ga pokazivao. On je moje srce u visini koljena. Želim da bude sretan, a ne da se pati zbog glupe medalje.

Scena: Neka zanimljiva anegdota?
Najsmješnije je kako laje na znak od Peugeota, poludi kad vidi znak na autu. I da, jako je zaljubljiv za razliku od mene pa se pravi važan pred ženskim malim bijelim psima. Ima fetiš na maltezere. Zapravo na sve male pse.

Scena: Što voli, a što ne?
Obožava biti vani naravno, uvaliti se u moj krevet, ‘popaliti’ komad robe i sakriti u svoj. Ne voli velike pse. Doga ga je ugrizla kad je bio mali.

Scena: Je li maza?
Totalna maza, i sladak je do besvijesti, ima potpuno mimiku čovjeka. I karakter kojeg obožavam. Malo je i razmažen, ali meni je to simpatično.

Ante VrbanScena: Voli li putovanja?
Dan kad sam došao po njega odmah smo otišli u Šibenik na vikend. Zeus je super i u autu i u avionu i na brodu. Kad me nema u Hrvatskoj Zeus je s Mirom u uredu. Nikada ne ostaje sam doma. Bio je na više sastanaka nego neki ljudi iz mog ureda. On vam je jedan genijalan pas. Možda to mislim jer je moj, ali zapravo nije ni bitno, meni je najdraži na svijetu.

Foto: Privatni album