fbpx

Posebno priznanje filmu Zvir Miroslava Sikavice

Cannes…

Nagrada ’15 dana autora’ filmu Zvir u Cannesu

Zvir

ZvirKratkometražni igrani film ‘Zvir‘ redatelja Miroslava Sikavice nagrađen je posebnim priznanjem u 48. izdanju programa ’15 dana autora’ (‘Quinzaine des réalisateurs’), koji se odvija paralelno s Filmskim festivalom u Cannesu. Zvir je uvršten u kratkometražnu selekciju ’15 dana autora’ s još deset naslova, a premijerno je prikazan u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine.
Zvir govori o tome kako se jedan mutan i lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na jadranskoj obali pretvara u komplikaciju za bagerista iz dalmatinskog zaleđa, koji, da bi sačuvao očinski autoritet te odradio legalan a prljav posao, mora ukloniti neželjena svjedoka – svoga sina.
Miroslav SikavicaScenarij potpisuju Miroslav Sikavica i Marija Šimoković Sikavica, producenti su Lana Ujdur i Boris T. Matić iz Propeler Filma, a glavne uloge u filmu ostvarili su Ivan Smoljo i Marko Ban. Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažu potpisuje Marko Ferković, a dizajn zvuka Martin Semenčić. Za scenografiju je zaslužna Veronika Radman, za kostimografiju Morana Starčević, a za masku Mirna Čurak. Zvir je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
’15 dana autora’ je program koji publici predstavlja nova redateljska imena otkrivajući autore snažnih i jedinstvenih poetika, ali i nove naslove poznatih redatelja – ove godine Paula Schradera, Marca Bellocchia i Pabla Larraina.

Foto: Press