fbpx

Borna Ćorić: Ovo je najveća pobjeda u mom životu

Zadar…

Ovaj meč sigurno će mi obilježiti karijeru, prvenstveno zbog fantastične atmosfere u kojoj sam uživao, kaže Borna Ćorić

Borna Ćorić– Ovo je najveća pobjeda u mom životu. Mečevi poput ovog, ispred najbolje publike na svijetu, su sve što sam sanjao kada sam započinjao igrati tenis. Ponosan sam što sam dio ove velike skupine igrača. Uspjeh smo postigli zajedno – napisao je Borna Ćorić ispod fotografije koju je objavio na društvenoj mreži, a nakon odlučujuće pobjede u petom meču između reprezentacija Hrvatske i SAD-a.
Hrvatska će treći put u povijesti igrati u finalu Davisova kupa! Nakon prave drame u Zadru naši su tenisači svladali Amerikance s 3:2, a pobjednički je bod u petom susretu donio fantastični Borna Ćorić nakon maratona protiv Francesa Tiafoea – 6:7(0), 6:1, 6:7(11), 6:1, 6:3. Prethodno je Sam Querrey (zamijenio nominiranog Stevea Johnsona) šokirao Marina Čilića u četiri seta – 6:7(2), 7:6(6), 6:3, 6:4 i izjednačio rezultat na 2:2.
Borna Ćorić– Ovo je bio moj meč života. Sigurno će mi obilježiti karijeru, prvenstveno zbog fantastične atmosfere u kojoj sam uživao. Za nešto ovakvo se trenira tenis. Ne bih pobijedio bez ove publike. Bilo je teško nakon izgubljenog trećeg seta. Moje srce je moglo sve to izdržati, no glava ne. Publika me uspjela podići, bez nje bih izgubio u četiri seta. Na sreću, vratio sam se i pobijedio. Svaka čast Francesu, koji je odigrao jako dobar meč. Potvrdio je da je jedan od najboljih defenzivnih igrača na Touru, posebno na zemlji – rekao je nakon pobjede Borna koji je priznao da se mentalno za nedjeljni dvoboj počeo pripremati već u subotu navečer.

Foto: Borna Ćorić društvena mreža, HTS/Mario Ćužić