fbpx

Čarobno ljeto uz Milenij hotele: Great Gatsby Night i gala koncerti ‘Music by the sea’

Opatija…

Milenij hoteliMilenij hoteli već su prepoznati po svojoj filozofiji izvrsnosti i inovativnosti te organizaciji raznih događanja i glazbenih programa s renomiranim glazbenicima tijekom cijele godine, a početna ideja razvila se u niz sjajnih programa i ekskluzivnih koncerata namijenjenih prvenstveno gostima hotela, ali i lokalnim posjetiteljima – izjavila je Ranka Gismondi, event manager u Milenij hotelima.
I ove godine će se od lipnja do rujna ovdje održati više od stotinu glazbenih programa, šestu godinu zaredom na kultnoj terasi hotela Milenij održati će se ciklus od pet posebnih GALA koncerata ‘Music by the sea‘ na kojima će nastupiti renomirana i poznata glazbena imena, a trg hotela Royal treću godinu zaredom na jednu večer postaje mjesto dekadentne zabave po uzoru na one iz burnih dvadesetih prošloga stoljeća!

Great Gatsby night 07.07.2017. Hotel Royal
Jedinstven ugođaj glamura i zabave popraćen detaljima iz burnih dvadesetih prošloga stoljeća biti Great Gatsbyće oživljen na raskošno uređenom trgu hotela Royal u petak 07. srpnja 2017. godine. ‘Great Gatsby Night‘ je glazbeno scenski spektakl u organizaciji Milenij hotela koji nas i ovu godinu vraća u vrijeme burnih dvadesetih prošloga stoljeća – dekadencija, blještavilo, oldtimeri, charleston plesačice, kokteli i šampanjac. Tijekom cijele večeri goste očekuju vožnje oldtimerima, najljepši hitovi 20-tih , konzumacijom ‘gatsbyjevskih’ koktela gosti će osvajati žetone kojima u ‘Casinu Corleone’ mogu zaigrati Black Jack, a tko želi pokazati svoje šahovsko umijeće to može učiniti u dvoboju s Albertom Einsteinom. Žene u 20-tima iz kuće nisu izlazile bez šešira, torbica i elegantnih rukavica pa nas i ovu večer očekuje mnogo perlica, trakica za kosu, šešira i perja. Glazba, gluma, ples, scenografija i spektakularna rasvjeta samo su dio ambijenta i atmosfere koja će i ovu večer posvećenu legendarnom ‘Gatsbyju’ učiniti spektakularnom i nezaboravnom.

Budite dio ovoga spektakla – prilagodite se stilom dvadesetima – za gospodu smoking ili cilindar, dame će uživati u perlicama, kristalima i perju! Dodajte sjajne ukrase na bob frizuri, stavite ogrlice i vrpce pripijene uz vrat, ispijajte pjenušac i uživajte! Za sve ljubitelje otmjenog i glamuroznog stila inspiriranog ovim filmom i modnim trendom od prije sto godina – te večeri sva ograničenja su ukinuta!
Zabavite se i plešite u duhu zlatnog doba jazza, swinga i charlestona!

‘Music by the Sea’ – ljetni gala koncerti od 13.07. do 10.08. na terasi hotela Milenij
Kultna terasa hotela Milenij u ljetnim mjesecima sinonim je za vrhunska glazbena i glazbeno-Gala koncertiscenska događanja te je posljednjih godina postala centralno mjesto kvalitetnih programa u Opatiji. Tako će se i ove godine od lipnja do rujna ovdje održati više od stotinu glazbenih večeri, a već šestu godinu zaredom gala koncerti pod imenom ‘Music by the sea‘ donose zanimljivu glazbenu retrospektivu od baroka do rocka, preko klapskih pop interpretacija, melodija najljepših Weberovih mjuzikala, popularnih melodija festivala Opatije i Sanrema do klasika francuske šansone. Stefan Milenkovich, Magic Serpentes Thetre, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, 4 tenora, Nino Rota Ensemble i mnoga druga poznata domaća i svjetska vrhunska imena su samo neki od mnogobrojnih umjetnika iz različitih žanrova koji su u proteklih 6 godina gostovali unutar projekta koji se iz godine u godinu razvija te postaje prepoznatljivi glazbeni proizvod.
Tematski različiti i s repertoarima posebno osmišljenima za ovogodišnji ciklus gala koncerata donose zanimljivu glazbenu retrospektivu od baroka do rocka, preko klapskih pop interpretacija, stare španjolske glazbe, fada i milonge, melodija najljepših Weberovih mjuzikala, popularnih melodija festivala Opatije i Sanrema do klasika francuske šansone. Centralni koncert ‘Best of A. L. Weber and musicals’ na rasporedu je 27.07., a ovaj program i u ovom sastavu premijerno se izvodi, nastupaju sopranistica Kristina Habuš, tenor Hrvoje Foretić, pijanistica Darijana Blaće te na violini Minja Vujović i violončelu Oliver Đorđević. Vrhunac večeri svakako će biti rijetko izvođena, a nedvojebeno maestralna izvedba, ‘ Theme song’ iz ‘Fantoma u Operi’.

Ovo je naša vizija glazbene ponude gostima, ideja da osmišljena glazbena priča obogati boravak gosta u našem hotelu, da sa sobom ponese najljepšu uspomenu na trenutke koje je proživio uz ‘Glazbu uz more‘ u čarobnim ljetnim večerima. Tematske večeri s pomno odabranim repertoarom su posebno osmišljene za ovogodišnji ciklus od 5 gala koncerata od kojih bih svakako željela izdvojiti i predstaviti program ‘’Best of A. L. Webber and musicals’’ koji je prema mojoj želji i ideji ciljno pripreman za terasu hotela Milenij te će u sastavu vrhunskih glazbenika premijerno će biti izveden upravo u sklopu gala večeri ‘’Music by the sea’ – izjavila je Ranka Gismondi.

Više informacija na: www.milenijhoteli.com; facebook/milenijhoteli

Foto: Press