fbpx

Chaplin – Mališan i Pasji život uz pratnju Zagrebačke filharmonije

Zagreb…

Chaplinovi filmovi Mališan (The Kid, 1921.) i Pasji život (A Dog’s Life, 1918.) klasici su svjetske kinematografije

MališanZagrebačka filharmonija i kazalište Luda kuća po prvi put udružili su snage i odlučili u Ludu kuću unijeti, te glazbom i (filmskom) slikom prenijeti, duh ere nijemog filma. A kako bi „duhovi“ u Ludoj kući ostali veseli, 2. studenog, uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije gledat ćemo kultne slapstick komedije „Pasji život“ i „Mališan“ najvećeg velikana nijemog filma – Charlieja Chaplina.
Dakle, o čemu se točno radi? Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića izvodi glazbu iz kultnih Chaplinovih klasika Mališan i Pasji život, uz projekcije filmova uživo.
Chaplinovi filmovi „Mališan“ (The Kid, 1921.) i „Pasji život“ (A Dog’s Life, 1918.) klasici su svjetske kinematografije. Neodoljivo simpatični lik Skitnice prepoznatljiv po preširokim hlačama i iznošenom fraku, traljavim prevelikim cipelama, s polucilindrom, štapom i brčićima vjerojatno je najpoznatiji lik s celuloidnih vrpci ikad, a otkad je stvoren u genijalnom umu svog tvorca Charlieja Chaplina, dakle punih 100 godina – ne silazi s filmskoga platna.
– U godini kad obilježavamo 130. obljetnicu Chaplinovog rođenja, izvedbama uz filmove Mališan i Pasji život ujedno ćemo dati i najbolju posvetu Chaplinovoj bogatoj ostavštini – Chaplin – uz to što je bio sjajni glumac, scenarist i redatelj, bio je i prvorazredni – skladatelj – kažu organizatori.
Mališan se do danas smatra Chaplinovim najuspjelijim filmskim ostvarenjem, a serija komičnih i dirljivih scena iz „Pasjeg života“ već gotovo punih stotinu godina oduševljava sve generacije.
S obzirom na to da su svi filmovi lako razumljivi i jednako zabavni i humoristični svim uzrastima, pozivamo Vas da 2. studenoga „uskočite“ na vremensku crtu Chaplinove bezvremenosti.
Projekcije se održavaju u Ludoj kući, 2. studenoga – projekcija filma Pasji život kreće u 18:30, a Mališana od 20:00 sati.
Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna možete nabaviti online, putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni Lude kuće, Ulica kralja Zvonimira 63, Zagreb.

Foto: Press