fbpx

Danijel Subašić: Nama je još veći izazov kad su svi na stadionu protiv nas

Rusija…

Nije važno tko postane junak, važno je da mi kao reprezentacija idemo dalje i uveseljavamo svoj narod, kaže Danijel Subašić

– Suci nas često upozoravaju da budemo na liniji, ali normalno je izaći korak ispred. Mislim da je sve regularno. Bio sam miran, vježbali smo jedanaesterce dan ranije na treningu i obranio sam ih pet ili šest te se nadao da ću obraniti i sada kada treba. Nije bilo lako, pritisak je bio velik na pucače i na vratare – hvala našima koji su pogodili – ali sve se dobro završilo. Mi smo u četvrtfinalu i to je najvažnije – rekao je vratar Vatrenih Danijel Subašić.
Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija svladala Dansku u osmini finala Svjetskog prvenstva, doputovala je u Soči, gdje će u subotu igrati četvrtfinalni dvoboj protiv domaće nacionalne selekcije, Rusije. Junak susreta protiv Danske, hrvatski vratar Danijel Subašić, razgovarao je u utorak u Sočiju s predstavnicima medija.
– Nije važno tko postane junak, važno je da mi kao reprezentacija idemo dalje i uveseljavamo svoj narod. Lijepo je kada netko iskoči, lijepo je to proživjeti, ali nogomet je kolektivni sport i mi smo zajedno u svemu, bilo dobro ili loše. Nisam svjestan da sam junak u Hrvatskoj, ali drago mi je da sam dao doprinos sreći u domovini. Ključno je da napredujemo kao momčad, a što se popularnosti tiče – lijepo je živjeti u ovim trenucima, neka traju, ali znamo kako je s popularnošću. Jednog trenutka si gore, drugog dolje – dodao je Subašić.
A o sljedećem protivniku na Svjetskom prvenstvu Danijel je rekao:
– Sigurno da će nam biti teško, kao i svaki puta, oni igraju kod kuće i imat će veliku podršku navijača. Dobar su kolektiv, brzo izlaze iz bloka, ali nama je još veći izazov kad su svi na stadionu protiv nas. S obzirom da su domaćini, možda nas planiraju napasti, ali nisam ja izbornik. Imaju kvalitetnih pojedinaca i zasigurno će igrati iznad svojih mogućnosti, ali mislim da imamo odgovore na sve što nas čeka – zaključio je vratar Vatrenih Danijel Subašić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez