fbpx

Tenor Domagoj Dorotić debitira u naslovnoj ulozi u Splitu!

HNK…

Domagoj Dorotić

Domagoj DorotićTenor Domagoj Dorotić debitirat će u naslovnoj ulozi u operi ‘Ernani‘ – Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split na izvedbi u subotu 12. ožujka 2016. godine. Ovaj rjeđe izvođeni operni dragulj Giuseppea Verdija po prvi je put, s velikim uspjehom, u Splitu premijerno izveden 5. ožujka pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a u režiji Giancarla del Monaca, jednog od najuglednijih i najtraženijih svjetskih opernih redatelja. Ulogu prognanog vojvode Ernanija u prve tri izvedbe tumačio je talijanski tenor Roberto Iuliano, a u predstojećim izvedbama Ernani će biti miljenik splitske operne publike, hrvatski tenor Domagoj Dorotić. Pored njega, kvartet sjajnih protagonista i na predstojećim izvedbama bit će svjetski proslavljena mlada hrvatska sopranistica Lana Kos u ulozi Elvire, nacionalni operni prvak bas Ivica Čikeš kao de Silva, te bugarski bariton zavidne međunarodne karijere Ventseslav Anastasov.
Domagoj DorotićDomagoj Dorotić je dobro poznat splitskoj opernoj publici iz prethodnih nastupa u glavnim tenorskim rolama u operama Macbeth, Adel i Mara, Nabucco, Cavalleria rusticana, Traviata i Ukleti Holandez. Već u svom debiju na pozornici HNK Split u studenom 2010. u Verdijevom Macbethu kada je tumačio ulogu Macduffa svojim je nastupom izazvao pravo oduševljene i ovacije na otvorenoj sceni, dobivši veći aplauz čak i od baritona i soprana kojima su u tom Verdijevom naslovu povjerene vodeće uloge. Ljubav između splitske publike i ovog pjevača nastavila se i u sljedećim njegovim nastupima u glavnim rolama u operama Adel i Mara, Nabucco, Cavalleria rusticana, Traviata i Ukleti Holandez.
Predstojeće izvedbe Ernanija na programu su splitskog HNK 12, 21. i 23. ožujka i u svima će u naslovnoj ulozi nastupiti Domagoj Dorotić, a kao ostali protagonisti već spomenuti Lana Kos, Ivica Čikeš i Ventseslav Anastasov. U ostalim će se ulogama izmjenjivati Barbara Sumić, Branka Pleština, Vinko Maroević, Špiro Boban, te Mate Akrap i Božo Župić.

Foto: Press