fbpx

Emanuele Zanini: Nama je važno da poboljšamo našu igru

Atmosfera među igračima je dobra, rekao je Emanuele Zanini

– Naša očekivanja prije svega su da budemo kompetitivni naspram naših protivnika Nizozemske i Švedske. Znamo da smo zadnji rangirani na listi te da je Nizozemska favorit. Visoko su na ljestvici te im je igra na visokom nivou. Vrlo vjerojatno će igrati i Svjetsku nacionalnu ligu te su svakako oni favoriti ove grupe. Nama je važno da poboljšamo našu igru kako bismo bili kompetitivni prema svim timovima protiv kojih ćemo igrati – izjavio je Emanuele Zanini, izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije te se osvrnuo na stanje u ekipi.

Emanuele Zanini

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija okupila se u Zadru kako bi se kvalitetno pripremili za nadolazeća dva kvalifikacijska turnira za odlazak na Europsko prvenstvo. Tijekom posljednjih nekoliko dana u zadarskom SRC Mocire odrađuju intenzivne pripreme, a izbornik Emanuele Zanini i stručni stožer stekli su prvi uvid u kondiciju, spremnost i opće stanje reprezentativaca.

Emanuele Zanini

– Atmosfera među igračima je dobra, svi su u dobrom stanju i zdravi te su u Zadar pristigli s brojnih skorašnjih natjecanja. Također, svi igrači shvaćaju važnost ovog natjecanja te zajedničkog napornog rada. U ovim danima poradit ćemo na našoj igri te smatram kako ćemo imati dobre šanse u natjecanju – dodao je Emanuele Zanini.

Prvi kvalifikacijski turnir za odlazak na EP igrat će se upravo u Zadru od 7. do 9. svibnja, a skupinu A naša momčad dijelit će s Nizozemskom i Švedskom. Drugi kvalifikacijski turnir igra se u nizozemskom Apeldoornu od 14. do 16. svibnja. Prvak skupine stječe pravo direktnog plasmana na Europsko prvenstvo. Tu mogućnost imat će i pet najboljih drugoplasiranih iz sedam skupina izuzevši Španjolsku i Sjevernu Makedoniju čije su momčadi već izborile EP. Hrvatska reprezentacija do sada se tri puta kvalificirala na EP, a ovogodišnja generacija na čelu s izbornikom Emanueleom Zaninijem nada se ulasku u društvo od 24 najbolje selekcije Starog kontinenta.

Tsimafei Zhukouski

– Okupili smo se u punom sastavu. Mislim da je cijela ekipa spremna za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U grupi smo s Nizozemskom i Švedskom. Vjerujem u pozitivan rezultat i plasman na Europsko prvenstvo. Grupa je vrlo zahtjevna. Nizozemska je po meni favorit, ali i u prošlosti smo dobro igrali s njima tako da svakako očekujem borbu do posljednjeg poena. Švedska nam je nepoznanica no vjerujem da ćemo ih dobro skautirati i svakako se boriti do kraja. Atmosfera u ekipi je odlična, svi su spremni. Svima nam većinom završava sezona pa su nam se prije nekoliko dana priključili i Mladostaši. Spremni dočekujemo kvalifikacije za Europsko prvenstvo – izjavio je kapetan muške odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhukouski.

Na nadolazećim kvalifikacijskim turnirima za EP igrat će: Tsimafei Zhukouski, Petar Višić, Bernard Bakonji, Leo Andrić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić, Ivan Zeljković, Marino Marelić, Ivan Mihalj, Sandro Dukić, Kruno Nikačević, Tomislav Mitrašinović, Sven Šarčević i Hrvoje Pervan.

Frane Zanic

– Važno je da su tu i stariji igrači koji imaju iskustvo s ovakvih turnira. Nizozemska i Švedska su momčadi koje su iskusnije i starije u ovome trenutku od Hrvatske ali mislim da u ovom sastavu i u ovoj pozitivnoj atmosferi možemo očekivati od naše reprezentacije plasman na Europsko prvenstvo. Žao nam je što nismo u mogućnosti imati publiku na tribinama jer sam mišljenja da bi publika bila dodatan poticaj i vjetar u leđa za ekipu. Sigurno da neće biti lako no uvjeren sam da ova ekipa vrijedi Europskog prvenstva i da će na najbolji način prezentirati Hrvatsku u kolovozu na europskoj završnici – istaknuo je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Foto: Press