fbpx

Ivan Rakitić: Ostavit ćemo dušu na terenu kako bismo učinili naše ljude ponosnima

Euro 2016…

Ivan Rakitić– Već smo nekoliko godina zajedno, a mi smo prvi koji želimo napokon nešto napraviti. Modrić je dobro rekao neki dan kako je došlo vrijeme da napravimo nešto veliko s reprezentacijom, makar znamo da će ovo po kvaliteti biti najjače EP u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujemo u sebe, znamo da možemo i mislim da možemo vjerovati u hrvatsku reprezentaciju. Složila se prava generacija, kombinacija iskusnijih i mlađih igrača, igramo u velikim klubovima, iza nas je pozitivna sezona i sad se moramo skupiti i odigrati najbolje – rekao je Ivan Rakitić na konferenciji za medije.
Danas na konferenciji za medije, a dva dana uoči okršaja s reprezentacijom Turske na Parku prinčeva, reprezentativac Rakitić govorio je o vjerovanju u reprezentaciju i kako se složila prava generacija, kombinacija iskusnijih i mlađih igrača.
Euro 2016– Izbornik ima svoje ideje, zna što želi i koja su prava rješenja, a na nama je da ispunimo njegove zahtjeve. Naporno treniramo i dobro radimo kako bismo u nedjelju bili pravi. Tada se moramo dokazati na terenu. Protiv San Marina bili smo od početka do kraja na 100 posto, ni minute nismo popuštali. Ne sjećam se kada smo pružili tako ozbiljnu partiju u svih 90 minuta i sigurno je da idemo pravim putem. Neće nedostajati zalaganja i vjere, ostavit ćemo dušu na terenu kako bismo učinili naše ljude ponosnima – zaključio je Ivan Rakitić.
Vatreni su u skupini D sa Španjolskom, Češkom i Turskom. S reprezantacijom Turske izabranici Ante Čačića odigrati će prvu utakmicu, 12. lipnja u Parizu u Parku prinčeva, s početkom u 15,00 sati.

Foto: HNS – hns-cff.hr, Press