fbpx

Jedan dan u životu Zemlje: Koliko se naš planet mijenja u samo 24 sata

Dokumentarni film Jedan dan u životu Zemlje

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 4. rujna 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 13.15 sati počinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma Jedan dan u životu Zemlje.

Zemlje

Ovaj film otkriva koliko se naš planet mijenja u samo 24 sata. U novoj znanstvenoj eri možemo promatrati kako se Zemlja kreće, diše, smanjuje i povećava tik pod našim nogama.

Zemlje

Film Jedan dan u životu Zemlje prikazuje znanstvenike, istraživače i obične ljude i njihova opažanja u svjetlu posljednjih podataka, najnovijih satelita i GCI tehnologije. Pokazuje nam pravo lice Zemlje – dinamičnije nego ikad prije.

Svake se minute rađa novo kopno. Svaki sat na Zemlju padaju tone svemirskog kamenja. Prije no što zaspite, oblak prašine iz Sahare donijet će hranjive tvari u Amazonu. A dok se sve to događalo, Sjeverni pol se pomaknuo za gotovo 150 metara. Svaki dana se budite na posve drukčijem planetu.

Prvi dio dokumentarnog filma Jedan dan u životu Zemlje otkriva koliko se u samo jednome danu mijenja kopno na Zemlji. Svake minute Zemljina unutrašnjost stvara na tone novoga kopna, svaki sat svjetski ledenjaci pomiču planine, a prije no što pođete na počinak, oblak prašine iz Sahare preletjet će Atlantik i donijeti hranjive tvari u Amazonu. Svaki dan se budite na posve drukčijem planetu.

Foto: Press