fbpx

Korejski kod: Kako izgleda najbolje čuvana svjetska granica

Zagreb…

U sklopu ciklusa Mijenjamo svijet – Korejski kod

Korejski kodHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu 12. veljače na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.05 sati u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet premijerno će prikazati dokumentarni film Korejski kod autora Dragana Nikolića.
U ovom zanimljivom filmu autor nastoji dati odgovore na pitanja o tome kako je tijekom samo jedne generacije nekad siromašna i ratom opustošena zemlja izrasla u četvrtu najjaču azijsku ekonomiju.
Korejski kodTakođer, bavi se i pitanjima poput onih koji su to ekonomski izazovi jednog od najvećih dobitnika globalizacije, te kako izgleda najbolje čuvana svjetska granica, ona između Južne i Sjeverne Koreje kao i jeli ujedinjenje dviju Koreja realna mogućnost.
U Južnoj Koreji znanje je najveći kapital, učenici dnevno uz knjigu provedu i do 15 sati. U filmu otkrivamo o čemu sanjaju mladi Korejci te kako izgledaju južnokorejski gradovi budućnosti.
Koji se superlativi vežu uz Južnu Koreju, na čemu počiva korejski kulturni val? Koja je filozofija taekwondoa, kako izgleda svjetsko prvenstvo u pravljenju kimchija, zašto je specifična korejska tradicionalna medicina, pitanja su na koja odgovore traži film Korejski kod.

Korejski kod
Autor: Dragan Nikolić
Snimatelji: Stjepan Kotarski, Aco Buntić
Montažer: Igor Šumiga

Foto: Press