Nova sezona vanjskopolitičkog magazina Agenda: Svijet

HRT: Druga sezona vanjskopolitičkog magazina Agenda: Svijet

Agenda: Svijet urednika Danka Družijanića

U subotu 26. rujna na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u 15:40 na rasporedu je prvo ovosezonsko izdanje vanjskopolitičkog magazina Agenda: Svijet urednika Danka Družijanića.
Prva emisija donosi osvrte i analize na događaje i aktere koji su uzdrmali istok Europe posljednjih tjedana i mjeseci.
U priči novinara Mire Aščića doznat ćemo zašto je izbilo nezadovoljstvo nakon predsjedničkih izbora u Bjelorusiji i kako vlada Aleksandar Lukašenko?
Nakon neuspješnog atentata na ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog, novinar Marko Stričević podsjetit će nas i na prethodne slučajeve u kojima su protiv nepodobnih korišteni novičok i drugi opasni agensi iz ruskih vojnih skladišta.
Svijet čeka cjepivo, a tisuće znanstvenika radi na desecima izglednih kandidata. Rusija već tvrdi kako ima učinkovit proizvod. No, nitko ne može jamčiti da će pandemija biti uskoro okončana spasonosnom injekcijom. Dokud se stiglo, istražila je Alenka Marina.

Agenda: Svijet

Novinar Dragan Nikolić donosi priču o zemlji uz koju se vežu brojne oprečnosti pa i kontroverze. Kako se živi u Nigeriji, zemlji koja je deseta na svijetu po zalihama nafte, a istovremeno 70 posto stanovnika nema pristup zdravstveno ispravnoj vodi?
Najzanimljivije vanjskopolitičke teme iz svijeta možete pratiti i u repriznome terminu, subotom u 22.10 na Četvrtom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV4). Kao urednici magazina Agenda: Svijet izmjenjuju se Alenka Marina i Danko Družijanić.

Foto: Press