fbpx

Marin Čilić: Vjerujem da ću donijeti pobjedu

Bogota…

Marin Čilić– Želje su se ispunile. Sigurno je puno bolje da ja startam, vjerujem da će to puno pomoći Viktoru. Ja sam favorit, vjerujem da ću donijeti pobjedu i da će nakon tog meča biti lakše Viktoru ući u meč protiv Giralda. Tijekom ovog tjedna, kad sam trenirao s njim, vidio sam koji potencijal ima. Sigurno može napraviti puno protiv Giralda. Nadamo se da ćemo nakon prvog dana mečeva biti pozitivni – rekao je Marin Čilić.
Ždrijeb je odlučio: prvi meč u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Kolumbije i Hrvatske u Bogoti odigrat će Marin Čilić i Alejandro González. Početak je u 10.00 sati po lokalnom vremenu (17 po srednjoeuropskom), a nakon njih na igralište će Viktor Galović i Santiago Giraldo.
– Ovo je drugačije iskustvo nego na turnirima, gdje mečevi počinju u 11.00 sati. Ja ustajem najkasnije četiri ili četiri i pol sata prije meča, tako da se tijelo prilagodi. Ovdje ćemo morati ustati dosta ranije, ali vjerujem da ćemo biti spremni – kaže Marin.
Što je presudilo da Galović bude hrvatski drugi reket pojasnio je izbornik Željko Krajan:
Hrvatska– Marin je bio siguran, a za drugog igrača smo tražili i čekali koliko god je bilo moguće da donesem odluku. Presudili su treninzi, možda je Viktoru trebalo malo duže da se prilagodi, ali je opravdao status igrača s rejtingom i dobrim rezultatima na posljednjim turnirima.
Marin Čilić će, dakle, probiti led, što bi trebalo biti dobra startna pozicija za debitanta Viktora Galovića.
– To sam i htio, da se naviknem na atmosferu, da osjetim uvjete s publikom… Da uđem spreman. Pripremili su me da će ovo biti sasvim drugačiji uvjeti nego na turnirima. To što Marin igra prvi je jako dobro. Giralda sam malo pogledao na You Tubeu, ali ćemo s trenerima odlučiti o pripremi za meč – rekao je Galović.
Raspored mečeva za danas, petak 15. rujna: 10 sati: Alejandro González – Marin Čilić, slijede Santiago Giraldo – Viktor Galović. Subota, 10 sati: Juan Sebastian Cabal, Alejandro Falla – Nikola Mektić, Franko Škugor. Nedjelja, 10 sati: Santiago Giraldo – Marin Čilić, slijede Alejandro González – Viktor Galović.

Foto: Press – HTS/Igor Rajković