fbpx

Mario Kovač: Premijera predstave ‘A je to’ u svibnju!

Redatelj Mario Kovač

“Pat i Mat u Hrvatsku će doputovati kao turisti iz Češke i tu će se susresti s fenomenima novogradnje na Jadranu: navrat-nanos sklepanim apartmanima namijenjenim za ‘deranje” turista’. Njih dvojica će se uhvatiti alata i eto problema”.

Mario Kovač: Asim i Marko, A je to

– Projekt ‘A je to‘ je u završnoj fazi predprodukcije. Dogovorili smo suradnju s kazalištem Trešnja i okvirni datum premijere koja će biti sredinom svibnja. Konkretne probe će početi nakon premijere ‘Šume Striborove’ koju trenutno režiram u Dječjem kazalištu Dubrava – otkrio je Mario Kovač za portal Scena.hr.

Kultni crtić ‘A je to‘ dolazi na kazališne daske. Početkom studenog Marko Cindrić i Asim Ugljen u Pragu su potpisali ugovor o autorskim pravima, a Kovač je redatelj i dramaturg predstave o Patu i Matu.

– Želja nam je taj svijet ‘stop animacije’ prenijeti što vjernije na daske. Što se tiče zapleta predstave, on je bazičan i duhovit baš kao i u originalnom crtiću. Neću previše otkrivati, ali mogu vam šapnuti da će Pat i Mat u našoj predstavi u Hrvatsku doputovati kao turisti iz Češke i tu će se susresti s brojnim fenomenima novogradnje na Jadranu: navrat-nanos sklepanim apartmanima namijenjenim za ‘deranje” turista’.

Njih dvojica će se uhvatiti alata da sami obave kućne popravke i eto problema – rekao je tada redatelj za portal Scena.hr. A kako je jučer bilo Valentinovo, upitali smo Kovača kako je obilježio Dan zaljubljenih.

– Iako smatram da je Valentinovo komercijalni praznik uglavnom namijenjen histeriji potrošnje on ipak, za razliku od brojnih drugih blagdana, pokušava u prvi plan staviti pozitivnu emociju – ljubav.

U ovakva vremena dok ljudi zaluđeni ideologijama iskapaju ratne sjekire davno svršenih ratova, Valentinovo mi čak izgleda simpatično. Nije da ga na bilo koji način slavim ili obilježavam sa svojom partnericom, ali lijepo mi je vidjeti kako se na taj dan nešto više parova, nego što je uobičajeno, drži za ruke na ulicama – zaključio je Kovač za portal Scena.hr.

Foto: Mario Kovač priv. album