fbpx

Premijera: Čuvaj se vuka ili Crvenkapica!

Sušak…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

CrvenkapicaNakon hrvatske u prosincu, premijera talijanske verzije predstave za djecu i obitelj Attenti al lupo ovvero Cappuccetto Rosso – Čuvaj se vuka ili Crvenkapica nastala u suradnji Hrvatske i Talijanske drame, slijedi u utorak 24. siječnja 2017. godine s početkom u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku. Autor adaptacije, redatelj i dramaturg Giorgio Amodeo hrvatskom je verzijom suvremene priče s motivima bajke o Crvenkapici pobudio veliko zanimanje te sjajan odaziv i prijem predstave kod djece i roditelja. U Talijanskoj drami nadaju se barem jednakom rezultatu.
CrvenkapicaIako ova predstava dijeli tekst, redatelja, scenografiju, glazbu i svjetlo s onom na hrvatskom jeziku, glumci su drugi kao i jezik na kojem izvode predstavu pa je riječ i o drugoj predstavi. Ovaj se interkulturalni “eksperiment” nastavlja s glumcima ansambla Talijanske drame Antonom Plešićem i Ivnom Bruck koji osim specifičnosti vlastitog glumačkog habitusa te jezika i govora, donose i tradiciju svog ansambla.
Ravnateljica Talijanske drame Rosanna Bubola predstavu je najavila kao priču za djecu, ali i za odrasle, posebice roditelje, jer potiče na razvoj međusobnih odnosa što smo ih vremenom ‘pogubili’ naročito dolaskom tehnologije. „Roditelji bi trebali doći na predstavu kako bi vidjeli koliko čarobnim mogu učiniti svaki dan sa svojom djecom.”
Glumac Anton Plešić kaže kako predstava poručuje odraslima da ne smiju zaboraviti da i u njima čuči dijete željno igre, da nema ograničenja, da kroz igru možemo mnogo spoznati jedni o drugima.
CrvenkapicaIvna Bruck posebno je istaknula sjajan partnerski odnos koji je uspjela izgraditi s Antonom Plešićem na kojem počiva izvedba predstave.
Giorgio Amodeo posvetio je predstavu Giuliu Regeniju.
Suradnica na adaptaciji je Nataša Antulov, skladatelj je Aleksandar Valenčić, scenografkinja je Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, oblikovatelj svjetla Ivan Bauk, a asistent redatelja je Edo Kalebić.
Autorica ilustracije za plakat predstave je Lia Grazia Gobbo, učenica Gimnazije „Gian Rinaldo Carli” iz Kopra.
Reprize predstave su 25. siječnja u 10 i 12 sati u HKD-u na Sušaku. Potom će uslijediti turneja po Istri, otocima i Slovenskom primorju: 27. siječnja u Bujama, 30. siječnja u Rovinju, 31. siječnja u Umagu, 1. veljače u Puli te 2. veljače u Kopru.

Foto: Press