fbpx

Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića

Opatija…

Samo jednom se ljubiKoncertom virtuoznog Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima, pod nazivom Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića, i izravnim prijenosom iz Centra Gervais u Opatiji na Prvom programu Hrvatske televizije (HTV1) i Drugom programu Hrvatskog radija (HRA2), u petak, 28. veljače u 20.00 sati počinju ovogodišnji „Glazbeni dani HRT-a”.
Naime, u povodu skorašnje 20. obljetnice smrti (9. 3. 2000. – 9. 3. 2020.) našeg legendarnog Ive Robića, pjevača i autora koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako je impresivna i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća.
Samo jednom se ljubiStoga Hrvatska radiotelevizija u sklopu svog projekta „Glazbeni dani HRT-a 2020. – Opatija” upravo u Robićevoj Opatiji organizira koncert „Samo jednom se ljubi” – sjećanje na Ivu Robića. Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, na ovom svečanom koncertu u dvorani Centra Gervais svirat će se i pjevati neki od najpoznatijih hitova, a kojih se još i danas sjećamo u izvedbi vrsnoga interpreta Ive Robića: Samo jednom se ljubi, Tebi grade moj, Ta tvoja ruka mala, Zbog čega te volim, Golubovi, Jabuke i trešnje, Jesenska ruža, Stranci u noći, Sedamnaestogodišnjoj, Tiho plove moje čežnje, „8″ Ching-Ching-Ching, More, Moje Jadransko more, Moja mala djevojčica, kao i neizostavni Morgen i Serenada Opatiji.
Pjesme u čast Ive Robića uz Jazz orkestar HRT-a će izvoditi: Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelato Sisters i Ana Opačak. Program će voditi Robert Ferlin.

Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića
Voditelj: Robert Ferlin
Voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a 2020.: Tomislav Štengl
Urednica: Snježana Nožinić
Redatelj: Siniša Bulajić

Foto: Press