fbpx

Šapa gore za volontere: Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Hrvatska…

Sklonište grada Zagreba u Dumovcu i Prijatelji životinja pozivaju na volontiranje: Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

šapa gore za volontere

šapa gore za volontereZadnja ovogodišnja akcija Udomljavanje je fora koju organizira Grad Zagreb sa svojim skloništem za životinje u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja odvija se pod motom ‘šapa gore za volontere’, a održati će se 10. studenog od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.
Rad volontera u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba izuzetno je vrijedan, a akcijom u subotu 10. studenog od 9 do 15 sati želi se u azil Dumovec privući što veći broj građana koji malo slobodnog vremena, energije i ljubavi žele darovati psima.
Naime, psi u skloništu, uz smještaj, hranu, njegu i veterinarsku skrb, trebaju i šetnje te igru. šapa gore za volontereUpravo su u te aktivnosti uključeni volonteri. One podrazumijevaju i socijalizaciju pasa zahvaljujući čemu stanari skloništa lakše pronalaze novi dom.
Prijatelji životinja pozivaju sve iz cijele Hrvatske da posjete najbliže sklonište i upoznaju njegove štićenike te se raspitaju kako im sve kao volonteri mogu pomoći. Svaka izdvojena minuta puno će značiti psima koji ne mogu dočekati da ih netko prošeta, a druženje s njima donijet će radost i svakom volonteru.
Napuštenim životinjama može se pomoći i oglašavanjem među svojim poznanicima te promocijom udomljavanja naspram kupnje, a zasigurno će osobni kontakt biti veliki poticaj za aktivnosti koje mogu dovesti do toga da psi pronađu novi dom te lakše podnesu boravak u skloništu.
– Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje! – poručuju iz udruge Prijatelji životinja.

Foto: Press