Stipe Pletikosa: Hvala vam na fantastičnom putovanju posljednjih 30 godina
Piše: redakcija On 30 lip., 2016 At 10:28 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Kraj nogometne karijere…

Stipe Pletikosa– Dragi prijatelji, danas je službeno posljednji dan mojeg ugovora s RC Deportivom te ujedno posljednji dan moje nogometne karijere. Htio bih zahvaliti svim klubovima u kojima sam igrao, svim navijačima, klupskim službenicima, svim stručnim stožerima te naravno hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na fantastičnom putovanju posljednjih 30 godina. Uživao sam u svakom trenutku na terenu i izvan njega sa svima vama te sam vam zahvalan iz srca za sve. Hvala vam ljudi na vašoj ljubavi i podršci – napisao je naš bivši reprezentativni vratar Stipe Pletikosa na društvenoj mreži poruku zahvale za kraj svoje nogometne karijere.
Stipe PletikosaStipe Pletikosa u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri branio je za Hajduk, Šahtar Donjeck, Spartak Moskva, Tottenham Hotspur, Rostov i od 2015. godine za Deportivo La Coruñu. Stipe je karijeru započeo u splitskom Hajduku, gdje ga je prvi u postavu stavio trener Ivan Buljan, dok je kod Ivana Katalinića 1998. godine postao prvi vratar kluba. Pletikosa je kao vratar hrvatske nogometne reprezentacije prošao doslovno sve reprezentativne uzraste, a za A reprezentaciju je debitirao 10. veljače 1999. godine u Splitu. S reprezentacijom je nastupio na osam završnica velikih natjecanja. Dana 17. srpnja 2014. godine Stipe je objavio odlazak iz nacionalne vrste nakon 15 godina, a ovom novom zahvalom Stipe je zaključio i svoju nogometnu klupsku karijeru.

Foto: Stipe Pletikosa društvena mreža

comment closed