fbpx

Na male ekrane stiže sjajna BBC-jeva serija Lov

Sedam nastavaka…

Fascinantna serija ‘Lov’ od sedam nastavaka djelo izvršnoga producenta serija Planet Zemlja i Ledeni planet

LovU ponedjeljak 11. travnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u 20 sati započinje emitiranje nove BBC-jeve serije ‘Lov‘. Ta je fascinantna serija od sedam nastavaka djelo izvršnoga producenta serija Planet Zemlja i Ledeni planet. Serija prati vječne borbe grabežljivaca i njihova plijena u prirodi u kojemu je ishod uvijek neizvjestan, a za obje je strane pitanje života ili smrti. Iz neposredne će blizine gledatelji imati prigodu vidjeti kojim se izvanrednim tehnikama služe lovci, a u nekim slučajevima i lovina, s kakvim se izazovima suočavaju te koje taktike pritom primjenjuju. Sve nam to pokazuje kako životinje reagiraju na određene situacije u kojima se zateknu.
LovStrategije su grabežljivaca i njihova plijena uvjetovane okolinom u kojoj žive. Stoga se svaki nastavak serije usredotočuje na primarno stanište određene vrste – travnate ravnice, prašume ili mora. Serija prati različite životinje od pustinjskih lavova koji se pod okriljem izmaglice koju vjetar donosi s pučine prikradaju oriksima do kitova ubojica koji se udružuju i uporabom ultrazvučnih valova pronalaze plijen usred oceana, od pauka koji svoju strategiju lova prilagođuje plijenu koji lovi do hobotnice koja izlazi na obalu kako bi se dočepala riba zarobljenih u lokvama vode zaostalim u pukotinama u kamenju.
Serija na uvjerljiv i filmičan način slavi najodlučnije, najspecijaliziranije i najvještije grabežljivce, ali jednako tako i njihovu gotovo u istoj mjeri lukavu i neuhvatljivu lovinu. Izvrstan je to spoj epskih krajolika poput onih već viđenih u seriji Planet Zemlja i vrlo intimnih potresnih prizora iz životinjskoga svijeta. Produkciju serije potpisuje produkcijska tvrtka Silverback Films Productions u koprodukciji s BBC Worldwide, BBC America, CCTV9 i NDR Naturfilm.

Foto: Press