fbpx

Šokantni novi detalji: Suučesnik Tita Gubića je bio kontroverzni psihijatar iz bolnice

Provjereno…

Emisija Provjereno donosi novi zaplet u priči o Titi Gubiću koju pomno istražuje Ema Branica

kontroverzni psihijatar, bolniceU posljednjoj epizodi emisije Provjereno predstavljen je dr. Belša koji se samoinicijativno javio redakciji tvrdeći da je i on žrtva Tita Gubića, transvestita prevaranta čije je prevare razotkrila i nastavila pratiti novinarka Ema Branica.
Doktor Belša koji se saminicijativno javio je tvrdio kako je Tita liječio antidepresivima i antipsihoticima. Novinarki „Provjerenog“ kazao je da Tito ipak nije uzimao lijekove te da sumnja da je Alojzije Cesar, žrtva Titove prevare, ubrzano umro zbog toga što mu je Tito dao prekomjernu dozu.
Zbog nelogičnosti u tvrdnjama dr. Belše novinarka Ema Branica njegove izjave nije koristila u prošlotjednom prilogu. Dr. Belša na svom tijelu je imao grudi, što je objasnio kao rezultat ginekomastije, a ne operacije. U međuvremenu, redakcija je zaprimila anonimno pismo u kojem se tvrdi kako su dr. Belša i Tito Gubić sustavno terorizirali djelatnike i pacijente Opće bolnice u Bjelovaru te da je dr. Belša zlorabio faksimil bolnice i ispisivao recepte osobama koje nisu bile na pregledu. Pored toga, redakcija je dobila dojavu kako je dvojac u ljubavnoj vezi te da se dr. Belša također lažno predstavlja, a pravo ime mu je Igor Gašić.
Nastavljajući istraživati priču, Ema je od odvjetnice koja zastupa Opću bolnicu Bjelovar došla do saznanja kako je protiv doktora Borne Belše i Tita Gubića podignuta kaznena prijava zbog različitih situacija u kojima smatraju da je počinjeno više kaznenih djela. Tvrdi da su sustavno klevetali i prijavljivali jednu liječnicu bolnice, kako bi prikrili vlastite nezakonite radnje o kojima su ranije započele poslicijske istrage.
Niz priloga u emisiji Provjereno posljednja tri tjedna izazavao je velik interes javnosti, ali i reakcije institucija. U Gradskom uredu za opću upravu provjerili su zahtjev Tita Gubića za promjenu imena u Ivanu Zdravku Josipu Radoš te su utvrdili kako je to učinio na temelju krivotvorene isprave, stoga mu je zahtjev odbijen.

Foto: Press