fbpx

Tin Srbić u potpunosti pomeo konkurenciju, plasirao se u finale

Svjetski kup…

Tin Srbić u finalu Svjetskog kupa u Dohi

Tin Srbić– Solidno sam odradio svoju vježbu koju uvijek radim u kvalifikacijama i zadovoljan sam ocjenom koja je na kraju bila dovoljna za prvo mjesto. Fascinantno je da je od 1. do 10. mjesta razlika bila samo tri desetinke, tako da će finale opet biti strašno! Sretan sam da sam opet uspio odraditi svoje. Sada, već klasično, za finale pripremam svoju vježbu početne ocjene 6.2 i idem u borbu za medalje – optimističan je nakon odlično odrađenih kvalifikacija Tin Srbić.
Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić prvim se mjestom današnjih kvalifikacija plasirao u subotnje finale preče. Bivši svjetski prvak u kvalifikacijama svoje najjače discipline u potpunosti je pomeo, do sada najjaču, konkurenciju. S ocjenom 14.333, Tin je zauzeo prvo mjesto ispred Kazahstanca Miada Karimija (14.300) te Rusa Alexeyja Rostova (14.133). Aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland, danas je osvojio četvrto mjesto s osvojenih 14.100 bodova.
Na preči je danas nastupio i Filip Ude koji se jučer već plasirao u finale konja s hvataljkama. Filip je u današnjim kvalifikacijama zaradio ocjenu 12.033 te natjecanje završio na 28. mjestu.
Jedinoj hrvatskoj gimnastičarki u današnjim kvalifikacijama – Ani Đerek, malo je nedostajalo za plasman u finale partera. Ana je naposljetku, s odlično odrađenom vježbom, zauzela 12. mjesto (12.733). Prvoplasirana je bila Amerikanka Jade Carey (14.000), dok su drugo i treće mjesto zauzele Francuskinja Marine Boyer (13.200), odnosno Njemica Kim Bui (13.200). Ana je nastupila i u kvalifikacijama svoje druge najjače discipline, grede, gdje je nažalost, zbog dva pada sa sprave završila na posljednjem mjestu (8.633).
Prva finala na rasporedu su sutra kada će na konju s hvataljkama nastupiti naš Filip Ude, dok će Tin Srbić u finalu preče nastupiti u subotu.

Foto: Press