Tina Jesenković nominirana za međunarodnu filmsku nagradu!
Piše: redakcija On 14 sij., 2016 At 10:26 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Filmska nagrada Robert…

Tina Jesenković– Vijest o nominaciji jako me iznenadila. Kad sam se malo pribrala od šoka bila sam sretna kao da sam pobijedila. Zapravo, za mene je ova nominacija jednaka samoj pobjedi. Uopće biti u istoj kategoriji s ostalim nominiranima, s Mortenom Jacobsenom od kojeg sam učila protetiku, pa to je fantastično’ – kaže Tina Jasenković i dodaje kako joj je rad na filmu ‘Itsi Bitsi’ jedan od najdražih projekata ikad, te kako su ekipa i produkcija i u Hrvatskoj i u Danskoj bili fenomenalni.
Tina Jesenković nominaciju je stekla kao autorica maske za film ‘Itsi Bitsi’ redatelja i scenarista Ole Christiana Madsena nastao u dansko hrvatskoj koprodukciji. Danska nacionalna godišnja filmska nagrada Robert dodijelit će se 7. veljače 2016. godine u Copenhagenu. Film Itsi Bitsi biografska je priča o Eiku Skaløeu, poznatom danskom aktivistu, pjesniku i glazbeniku, koja je smještena u 1960-te godine.
– I maska i kostimi su na ovom filmu bili jako bitni. Trebalo je vjerno prikazati razdoblje 60-ih godina prošlog stoljeća, to posebno rock’n’roll vrijeme i sve promjene na glumcima kroz godine – zaključuje na kraju Tina Jesenković koja se školovala na Westminister Collegeu u Londonu gdje je i nastavila raditi kao Make up artist na reklamama, spotovima i kratkim igranim filmovima.
U Hrvatskoj je svoju karijeru započela na filmu Tri muškarca Melite Žganjer. Slijede filmovi Diana, Odiseja (The Odyssey), Peti leptir, Simon čudotvorac, Jezero (The Lake), Sve najbolje te serije Počivali u miru, Odmori se, zaslužio si i Novine. Osim toga, 2010. godine otvara Školu filmske maske Media Make up school u Zagrebu.
Inače, Dansku nacionalnu godišnju filmsku nagradu Robert dodijeljuje Danska filmska akademija. O pobjednicima odlučuju isključivo njeni članovi, a sama je nagrada priznanje danske filmske industrije izuzetnom doprinosu koji su filmski profesionalci ili sam film ostvarili tijekom prethodne godine. Robert se prvi put dodijelio 1984. godine, a nagrada je dobila naziv prema danskom kiparu Robertu Jacobsenu koji ju je i izradio.

Foto: Nikola Predović

comment closed