TK Osijek nagrada HOO-a Matija Ljubek

Nagrada…

Matija LjubekMeđu ovogodišnjim dobitnicima tradicionalne nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora za životno djelo Matija Ljubek bio je i TK Osijek, koji je ove godine proslavio stoti rođendan. Radi se o jednom od najstarijih sportskih kolektiva u gradu na Dravi. Dana 13.ožujka 1919. godine časnici 78.pukovnije austrougarske vojske ustupili su igrališta u Garnizonskom vrtu u Osijeku (današnji Perivoj kralja Tomislava) novo osnovanom Lawn tennis – clubu Osijek i od navedenog datuma TK Osijek živi i provodi sportske aktivnosti na navedenoj lokaciji.
Natjecateljski pogon kluba bogate povijesne tradicije i sportskih uspjeha čine muška seniorska ekipa, ženska i muška juniorska ekipa te ženska i muška kadetska ekipa. Za TK Osijek na ekipnim natjecanjima i pojedinačnim natjecanjima svih rangova nastupa sedamdesetak natjecatelja.
– U posljednjih desetak godina posebno je uspješna muška seniorska ekipa pod trenerskom palicom Hrvoja Fetha, prvaci Hrvatske bili smo 2013., 2015. i 2016. godine, a viceprvaci 2014 i 2019. godine. Treći u državi bili smo 2017. i 2018 godine. Najznačajniji doprinos uspjesima dali su igrači Ivan Sabanov, Matej Sabanov, Ivan Bjelica, Tomo Brkić, Duje Kekez, Goran Vujaklija, Damir Džumhur, Vilim Višak… – ističe dopredsjednik kluba Tomislav Lendić.
Tijekom 2019. godine TK Osijek je polučio izuzetne rezultate. Seniorska muška ekipa osvojila je drugo mjesto u Prvoj teniskoj ligi, a muška juniorska i mješovita kadetska ekipa su se nakon dužeg vremena kvalificirale na završnice državnog prvenstva među osam najuspješnijih ekipa.
Brojna su velika imena prošla kroz TK Osijek, a najviše ga je proslavila Donna Vekić, koja je 2019. završila na 19. mjestu svjetske WTA ljestvice. U seniorskoj braća U seniorskoj konkurenciji braća Ivan i Matej Sabanov učinili su u ovoj godini značajan iskorak prema svjetskoj eliti u konkurenciji parova osvajanjem niza turnira. U mlađim kategorijama u međunarodnim, državnim i regionalnim natjecanjima tijekom 2019. značajne rezultate postigli su mladi natjecatelji TK Osijek Ante Cikojević, Korina Roso, Fran Kuna, Sara Barbarić, Dea Dunković, Mark Smoljo, Marko Peterka, Mia Rogulja…

Foto: Press – Hrvatski teniski savez