Dizajn interijera: Moja radna soba
By redakcija On 19 svi., 2016 At 09:03 AM | Categorized As Profokus | With 0 Comments

Profokus…

Učilište Profokus na kreativan način predstavilo svoje programe na Tjednu dizana

Radna sobaKad je u pitanju kreativnost i stvaranja novih vrijednosti zasigurno najveći značaj ima dizajn. Učilište Profokus, koji se dvadeset godina intenzivno bavi obrazovanjem u području dizajna, ove godine predstavilo je na tjednu dizajna svoje obrazovne programe.
Moja radna soba
U svrhu predstavljanja Profokusa na izložbenom prostoru Tjednu dizajna postavljena je ‘Moja radna soba’ koja je dala dojam sobe, odnosno kreativnog ateljea gdje Radna sobase stvara i dizajnira. Velik broj posjetitelja, oduševio se radnom sobom u koju su željeli uči i istraživati. Od prelijepog renesansnog kostima, polukrinoline iz 1880. godine, prekrasnih idejnih crteža modnih kolekcija, sve do haljine koja je nastala kao inspiracija na renesansno razdoblje, a kreacija je dizajnerice Danijele Sever Valentić koja se školuje u Profokusu. Našla se tu i mapa crteža, projekata, idejnih rješenja dizajna interijera, kao i projekti dizajna vrtova. Svaki Radna sobadetalj privlačio je posjetitelje kao i poznate modne dizajnere, arhitekte, da se na kratko odmore i uživaju ugodnim foteljama u centralnom dijelu ‘Moje radne sobe‘.
Interesantno rješenje i odabir namještaja u suradnji s dućanom Ameli, dao je rezultat da ‘Moja radna soba’ postane mjesto gdje se stvara i razmišlja kreativno. Nemarno odložen kostim, skice odjevnih predmeta, blještavilo rasvjete i ogledala naizgled su ostavili dojam kako je sve ležerno i ugodno.

Radna soba

Radna sobaTako su predstavljeni programi za sve koji žele postati modni dizajneri ili kostimografi. Drugi dio prostora naglasio je kako je moguće obrazovati se i postati dizajner vrtova, dok je zamisao cijelog projekta ‘Moje radne soba’ postavljen u duhu dizajna interijera, programa gdje su do danas svoje znanje stekli mnogi dizajneri interijera.
Suradnja s arhitektima i dizajnerima interijera
U Učilištu Profokus predaju vrsni mentori i vanjski suradnici. Upravo je i ‘Moja radna soba’ plod izvrsne suradnje arhitektice Marine Huljev Lončarić i dućana Ameli. Odabirom namještaja, recentnim radovima iz arhive Profokus širokoj publici pokazano je kako kreativna ideja može na drugačiji način predstaviti programe obrazovanje koje Profokus sprovodi.
Tako je Moja radna soba postala izložbeni prostor koji je privukao pažnju i potaknuo na drugačije razmišljanje o dizajnu i obrazovanju.
Učilište Profokus lider u obrazovanju u području dizajna
Radna sobaDanas Profokus slavi dvadeset uspješnih godina rada. Prva je ustanova koja je verificirala program modnog dizajna i kostimografije, kao i programe dizajna interijera i dizajna vrtova i krajobraza. To je ustanova koja provodi jedanaest programa usavršavanja koji su usko povezanih s umjetnošću i kreativnim radom.
Znanje i posebne pogodnosti
Osim teoretskog znanja u programima se najveći dio provodi u praktičnoj nastavi. Tako su polaznici spremni za samostalan rad po završetku školovanja.
Povodom dvadeset godina uspješnog rada uprava Profokusa omogućila je petnaest posto popusta svakom polazniku pri upisu te na taj način polazniku olakšava da uspješno započne svoje obrazovanje. Sve pogodnosti i popis programa nalaze se na stranicama www.profokus.hr.

Radna soba

Foto: Profokus

comment closed