Profokus: Zašto postati modni stilist?
Piše: redakcija On 24 srp., 2015 At 06:58 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus | With 0 Comments

Učilište…

modni stilistU pretoplim ljetnim danima kad nam je želja za ljenčarenjem i drugim dimenzijama velika, pružiti ću vam ‘pitki’ tekst o tome kako i zašto postati modni stilist.
Volite modu, koketirate sa stilovima i eksperimentirate s bojama. Savršeno znate kako bi nekoga odjenuli i unijeli svježine u njegov izgled, smeta vas kad je netko dosadno i neuredno odjeven. Zašto? Zaraženi ste tipičnim virusom modnog ljubca i na pragu ste opće zaraze za pozivom modnog stiliste.
modni stilistBaviti se ovim poslom je ljubav, a ujedno i potreba kako na najbolji način izraziti svoju kreativnost. Vaše odjevne kombinacije su umjetničko platno, a boje, materijali i modni dodaci su skulpture koje vam neprestano obuzimaju misli. Svi znamo koliko je lako raditi posao koji voliš i koji ti donosi uzbuđenje bez obzira koliko težak bio, a posao modnog stiliste nije nimalo lak.
Svestranost kojom morate raspolagati za ovaj posao mora se steći, a to se stiće obrazovanjem.
modni stilistGrađa tijela je prvi element koji je potrebno savladati jednako kao i podskupine oblika tijela naglašene grudi, naglašeni bokovi, široka ramena ili kraće noge. Nakon toga slijedi  proporcija i odnosi u ravnoteži, koji iziskuju sklad.
Odabir odjeće prema boji monokromatskim i akromatskim bojama je bazni umjetnički smjer modne kombinacije. Igra u kontrastima prema boji, teksturi, komplementarnosti i dr. već je zahtjevniji dio u odabiru odjeće kao i modnih dodataka.
modni stilistOdjeća za određenu prigodu i godišnje doba, nova je razina savladavanja modnih prepreka. Odjevna kombinacija za određeno radno mjesto, snimanje tematskih editorijala, kataloga ili reklama, a uz to i odabir make up-a i frizure, novi je zahtjevni korak do savršenog rada.
Važan dio programa, koji vam pruža usavršavanje za Modnog stilistu u Učilištu Profokus, je povijest kostima. Pregledom odjeće kroz povijest stječete bazna znanja o kulturi odijevanja i povijesnom periodu. modni stilistNakon odslušanih predavanja i odrađenih vježbi s lakoćom možete izvršiti sve zahtjevnosti u poslu modnog stiliste.
Ukoliko sam Vas barem jednim dijelom zainteresirala za ovo zanimanje, posjetite nas u Učilištu Profokus i postanite dio nove modne snage na našem tržištu.
U sljedećoj školskoj godini iznenadit će vas puno gostiju predavača etabliranih iz svijeta mode, koji uz dosadašnji tim predavača pa i moju malenkost, željno očekuju novu obrazovnu grupu modnih stilista.

Piše: za Profokus Lidija Marošević
Foto: Profokus

comment closed