fbpx

HNS: Dogovorena podjela premija za plasman na SP

Zagreb…

HNS– Uoči protekloga ciklusa najavio sam kako smo postavili standard da ovaj dogovor postignemo prije početka kvalifikacija i drago mi je što smo to brzo i jednostavno dogovorili i ovoga puta. Plasman u Rusiju prioritet je HNS-a, a uvjeren sam da imamo igračku i stručnu kvalitetu za odlazak na deseto veliko natjecanje od samostalnosti. Kapetanu Modriću i suigračima želim puno sreće u novom ciklusu, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije svijeta – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa, rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatski reprezentativci postigli su dogovor oko podjele potencijalne nagrade za plasman na FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine.
U petak 2. rujna, prije početka Europskih kvalifikacija za SP 2018. godine, kapetan Luka Modrić, dokapetan Vedran Ćorluka i Marijo Mandžukić u ime reprezentativaca, te izbornik Ante Čačić u ime stručnog stožera, dogovorili su s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom raspodjelu Fifine nagrade namijenjene selekcijama koje se plasiraju u Rusiju.
Igračima i stožeru pripast će 40 posto Fifine nagrade za plasman, a taj iznos dijelit će se između igrača i stožera u omjeru 80-20. Hrvatskom nogometnom savezu pripast će 60 posto Fifine nagrade za plasman, kao što je to bilo i uobičajeno pri podjeli premija za velika natjecanja.

Foto: HNS