fbpx

Svi na maraton: Dino Rađa, Goran Ivanišević, Duje…

Split…

Goran Ivanišević, maratonU nedjelju, 26. travnja 2015. godine u Splitu, u organizaciji Maraton kluba Marjan održat će se 15. Splitski polumaraton, u vremenu od 09.00 – 12.00 sati. Od ove godine polumaraton izlazi iz svojih okvira, te se po prvi puta trči ulicama cijelog Grada. Uz snažnu potporu Grada Splita i Županije Splitsko Dalmatinske, značajan doprinos promociji dali su i vrhunski splitski sportaši: Blanka Vlašić, Goran Ivanišević, Dino Rađa, Robert Jarni i Duje Draganja.
Organizatori natjecanja vodili su računa da pri njenom studioznom projektiranju uvrste sve značajne simbole Grada, pa će tako (polu)maratonci ‘gutati’ kilometre od Rive, Marmontove, preko Grgura i Đardina, uz Općinu, po prvi put potpuno zatvorenu ulicu Domovinskog rata, vojnu bazu Lora, osjetiti tlo poljudske ljepotice, pred kraj pročistiti pluća na Marjanu, te finiširati Zapadnom obalom uz vizure Splita s razglednica.
Broj sudionika je ove u odnosu na prethodnu godinu narastao preko 150 posto, i on iznosi oko 500 natjecatelja na startu, s brojnim zvučnim imenima iz Svijeta (polu)maratona koji se mogu pohvaliti nastupima na Olimpijadama u Londonu, Pekingu i Ateni, a i veliki broj naših sugrađana također se odlučio po prvi put suprostaviti izazovu i pridružiti se predstavnicima 25 zemalja i 5 kontinenta.
Od favorita organizatori izdvajaju natjecatelje iz Kenije, Abel Kibet Ropa i Henry Kemboia, te Mohraji Lahcena iz Maroka u muškoj konkurenciji s vremenima ispod jednog sata i dvije minute, te kod žena Agnes Chebet iz Kenije, Zita Gascer iz Mađarske, Ana Subotić iz Srbije, Slađana Perunović iz Crne Gore, te cura s Marjana, Nikolina Šustić.
Sve ulice kojima prolazi trasa polumaratona zatvaraju se u 8,00 sati, a regulacija prometa će se mijenjati (ulice će se puštati u promet) nakon prolaza posljednjeg vozila u pratnji uz regulaciju prometne policije.
TRASA:
Sljedeće ulice se nalaze na trasi natjecanja (redosljedom utrke): Marmontova, Kralja Tomislava, Zagrebačka, Livanjska, Domovinskog rata, Zagorski put, Sarajevska, Domovinskog rata, Put Stinica, Put Supavla, vojarna „Lora“, Z. Frankopanska, Stadion Poljud, Poljudsko šetalište, Z. Frankopanska, Sedam Kaštela, Matoševa, Tartaglijina, Meštrovićevo šet., Branimirova obala, Trumbićeva obala, Obala HNP (cilj).

Foto: Screenshot YouTube