fbpx

Zoran Mamić: Zdravko se odlično drži!

Dinamo…

Trener se osvrnuo i na novu istragu USKOK-a u kojoj je priveden izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić

Zoran Mamić– Za početak odmah želim reći kako ne vidim problem da se na konferenciji pojavi pomoćni trener, ali s obzirom na to da se nagađalo kako je to namjerno zbog cijele situacije, odgodio sam svoje obaveze koje sam imao i došao danas pred vas – rekao je trener Dinama Zoran Mamić na konferenciji za novinare.  Modri se u petak utakmicom protiv Slavena vraćaju na teren, a dan uoči utakmice na konferenciju za medije došao je Zoran Mamić. Osim o utakmici, trener se osvrnuo i na druge aktualne teme.

‘Ne interesira nas ništa osim pobjede’
Zoran Mamić– Danas ćemo se tek kompletirati i vratit će se svi reprezentativci, ali znamo kakvo je stanje na ljestvici, mi lovimo i ne interesira nas ništa osim pobjede. Zdravstveno stanje je puno bolje tako da očekujem momčad pokaže svoje pravo lice – pričao je Zoran, pa se prisjetio dvije ‘nule’ iz Koprivnice u posljednjim gostovanjima.
– Koprivnica je često za Dinamo bila težak teren, ali rušili smo mnoge tradicije i rekorde pa tako vjerujem i sutra ovu u Koprivnici. Znamo da je uvijek problem nakon reprezentativne pauze, ali to su s druge strane slatke brige jer znači da imamo reprezentativce. Imamo respekt prema treneru Kopiću i momčadi koja igra jako dobar nogomet, ali mi želimo dobiti utakmicu – objasnio je Zoran. Kazao je i kako se kapetan Antolić odlično oporavlja i trebao bi biti spreman za utakmicu Lige prvaka idući tjedan.

Nova istraga USKOK-a: “To je isključivo politički motivirano i ako uopće dođe do optužnica, siguran sam da ćemo dokazati nevinost”
Trener se osvrnuo i na novu istragu USKOK-a u kojoj je priveden izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.
– Ne mogu reći da nas to ne remeti ni da je nešto što je normalno, ali na sreću ili ne imali smo sličnu situaciju i to je život odnosno nešto kroz što prolazimo. Moram reći da sam siguran da nema nikakve veze s pravom i pravdom, to je isključivo politički motivirano i ako uopće dođe do optužnica, siguran sam da ćemo dokazati nevinost. S te strane smo mirni, ali sigurno da nije idealna situacija, no trudimo se da momčad dobro reagira – rekao je trener te dodao.
– Kako je Zdravko? Odlično se drži. On je tip čovjeka kojeg se može zeznuti samo ako ga se hvali. Ovako kad ga se napada on je samo još odlučniji…
Spomenuo je trener i jedan od rezultata istrage od prije nekoliko mjeseci koja je obuhvaćala i njega.
– Ne znam je li to uopće smijem reći, ali prije par dana sam dobio drugostupanjsko porezno rješenje koje od 100 slučajeva isto toliko puta potvrdi odluku prvog stupnja da je moja žalba prihvaćena. Eto… Mislim da i to dovoljno govori.

“Jasno smo rekli da smo spremni boriti se za Antu Ćorića”
Zoran je komentirao i situaciju Ante Ćorića, koji je kažnjen za svoje medijske istupe i normalno konkurira za sastav.
Ante Ćorić– Kazna je financijska i on je zna. Razgovarao sam s njim jučer, pitao ga je li spreman igrati za Dinamo i on je rekao da je i da će ako dobije priliku dati sve od sebe. Kad i koliko će igrat ćemo vidjeti, ali mi smo odmah nakon što se to dogodilo jasno rekli da smo spremni boriti se za Antu Ćorića i da želimo da on svojim igrama uveseljava naše navijače – rekao je trener.
Još jedna aktualna tema je Arijan Ademi, koji je u četvrtak u Švicarskoj na saslušanju.
– Danas je saslušanje u Švicarskoj, a to je presedan da je UEFA na prvom stupnju dopustila saslušanje; to se nije dogodilo u zadnjih pet godina. To je jako dobra stvar i veliki sam optimist što se tiče Ademija koji je puno bolje nego u početku, a kad će biti izrečena kazna još ne znamo – zaključio je trener Modrih.

Foto: Press GNK Dinamo arhiva