fbpx

Akademski slikar Dinko Županović postavio samostalnu izložbu

Dinko ŽupanovićU kavani ‘Waldinger’ u Osijeku otvorena je samostalna izložba poznatog akademskog slikara Dinka Županovića. Ovo je samo jedna od mnogobrojnih njegovih izložbi kojih akademski slikar ima jako puno iza sebe. Županović je dobro poznat osječkoj javnosti te je kao i uvijek ovaj događaj zanimljiv i dobro posjećen. Izložba je postavljena na neodređeno vrijeme pa požurite pogledati jedan od njegovih najnovijih opusa.

Dinko Županović poznat je i cijenjen akademski slikar. Rođen je 18. svibnja 1949. godine u Bilju. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Ljubljani 1984. godine. Studirao je kod profesora Štefana Planinca, Kiara Meška, Milana Butine, Marijana Tršara, Janeza Bernika.
Crtačku klasu završio završio je kod Metke Krašovec, a slikarsku kod Gustava Gnamuša i restauraciju umjetnina kod profesora Franca Kokalja. Bio je član HDLU-a Osijek i HDLU-a Vladimir Becić iz Vinkovaca, te jedan od osnivača Udruge likovnih umjetnika Prizma Osijek.
Sudionik je više likovnih kolonija i humanitarnih aktivnosti. Dobitnik je dvije likovne nagrade. Bavi se i grafičkim dizajnom, slikarstvom, restauriranjem, crtežom, grafikom i pedagoškim radom.

Foto: Željko Šepić

[nggallery id=110]