Sabirni centar Europa: O imigrantskoj krizi u Sredozemlju!
Piše: redakcija On 14 kol., 2015 At 01:10 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Specijalna emisija…

Sabirni centar Europa, Danko DružijanićU povodu velike imigrantske krize koja potresa južnu Europu, Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 17. kolovoza 2015. godine na četvrtome programu Hrvatske televizije u 22.10 sati emitirat će specijalnu emisiju ‘Sabirni centar Europa’, koja će analizirati sve aspekte toga problema. U emisiji urednika i voditelja Danka Družijanića moći ćemo vidjeti koja su izvorišta velike europske krize s migrantima te  postoje li rješenja za val izbjeglica i ilegalnih useljenika iz Afrike i s Bliskoga istoka.
Tijekom prošle godine Sredozemno more prešlo je približno 200 000 ilegalnih imigranata, a 3 300 imigranata je poginulo. Ove će godine te brojka možda biti i veće. Samo je u Italiju tijekom 2014. godine na različite načine ušlo 170 000 alizanata, što je najviša ikad zabilježena brojka u nekoj državi EU-a.
U emisiji ‘Sabirni centar Europa‘ će gostovati Anđelko Milardović, politolog i stručnjak za međunarodne odnose, Vedran Obućina, politolog i stručnjak za Bliski istok, te Emina Bužinkić iz Centra za mirovne studije. Gosti će pokušati dati odgovore na pitanja o razmjerima krize i njezina utjecaja na stabilnost Staroga kontinenta, a emisija će donijeti i priče koje su reporteri HRT-a snimili na tzv. prvoj crti bojišnice.
U akciju spašavanja imigranata aktivno je uključena i Republika Hrvatska, koja je u  združenu humanitarnu operaciji Europske unije Triton poslala brod Hrvatske ratne mornarice ‘Andrija Mohorovičić‘, koji je prošloga tjedna spasio 137 osoba.

Foto: Press

comment closed