fbpx

Serije s najviše nominacija za Emmy na programima HRT-a!

Los Angeles…

EmmySvečana dodjela nagrada održat će se 20. rujna 2015. godine u Los Angelesu. O dobitnicima će glasati 19 tisuća članova Akademije televizijskih umjetnosti i znanosti, i to, prvi put u povijesti dodjele nagrade, putem interneta.
Već drugu godinu zaredom Igra prijestolja ponijela je titulu serije s najviše nominacija za prestižnu televizijsku nagradu Emmy. Nominirana je u čak 24 kategorije, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju. Serije Momci s Madisona i Kuća od karata također su se okitile nominacijama, i onima za najbolju dramsku seriju i onima za najbolje glavne glumice (Elisabeth Moss i Robin Wright) i glavne glumce (Jon Hamm i Kevin Spacey) u dramskoj seriji.
EmmyUz već spomenute Igru prijestolja, Kuću od karata i Momke s Madisona u kategoriji za najbolju dramsku seriju nominirane su i serije Domovina, Downton Abbey, Časna žena te Wolf Hall. Sve te vrhunske hitove gledali ste ili ćete gledati na programima Hrvatske televizije, čime je Hrvatska radiotelevizija još jednom potvrdila da svojim gledateljima prikazuje najkvalitetnije i najnagrađivanije televizijske sadržaje.
U kategorijama najboljih muških i ženskih glavnih uloga također su nominirane zvijezde serija koje Hrvatska radiotelevizija emitira: Ray Donovan, Dobra žena, Kuća laži i Sestra Jackie te serije Houdini, koju gledatelji HTV-a uskoro mogu očekivati na malim ekranima.
U kategoriji miniserija, koja je ove godine preimenovana u kategoriju serija ograničenoga broja epizoda, najviše nominacija dobile su American Horror Story: Freak Show i Olive Kitteridge – 19 te 13 nominacija.

Foto: Press