fbpx

Tanja Kanceljak: Iznimno sam sretna zbog nagrade u Berlinu

Berlin…

Film Ošljačka saga nagrađen na festivalu turističkoga filma u Berlinu

– Iznimno sam sretna što je Ošljačka saga prepoznata na ovome festivalu i što je dobila drugu nagradu. Snimanje je dokumentarca bio izvanredan događaj i vjerujem kako smo u deset dana snimanja uspjeli osjetiti duh otočnoga života i prenijeti ga gledateljima filmom i glazbom glavnoga junaka Davora Valčića i njegova, sada već bivšega, sastava Postolar Tripper. Davor pjeva o ljudima kojih više nema i od zaborava u stihovima čuva uspomenu na neko bivše vrijeme. Sretna sam što je to osjetio i prepoznao i međunarodni žiri u Berlinu – istaknula je scenaristica i redateljica film Tanja Kanceljak, kojoj je ova priča o Ošljaku bila dugogodišnja želja i neizmjerno je sretna što je svoju zamisao uspjela prenijeti na film.
Ošljačka saga

Dokumentarni film iz produkcije Hrvatske radiotelevizije Ošljačka saga autorice Tanje Kanceljak dobio je drugu nagradu na festivalu Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. u Berlinu. Riječ je o festivalu turističkoga filma koji se već 14 godina održava pri Međunarodnome turističkom sajmu u Berlinu i dio je međunarodne udruge turističkih filmskih festivala CIFFT.
Gledatelji Hrvatske televizije film će imati prigodu još jedanput pogledati tijekom ljetnih mjeseci, a u svakome im je trenutku dostupan i putem multimedijske usluge HRTi. Scenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper.

Foto: Press