fbpx

Besplatni program: 13. Festival dječje knjige i Bajkaonica online

Besplatni program

U subotu, 14. studenoga 2020. Centar za kulturu Trešnjevka organizira dva potpuno besplatna događanja namijenjena djeci. Prvi besplatni program 13. Festival dječje knjige – održat će se s početkom u 11 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, a gost susreta je poznata hrvatska spisateljica Silvija Šesto koja će predstaviti deset prekrasnih slikovnica “Album Tomica”, “Gospodin Mrak i tri bijela šeširića”, “Prugasta”, “Majstorica Nola popravlja tatu”, “Srebrenko”, “Abeceda nevoljenih”, “Dijeli nas staklo i druge”.

besplatni program

Svaka od ovih priča ima svoju poruku, a one su da svi zaslužujemo ljubav, da nitko nije savršen, da su prijatelji veliko bogatstvo i da beskonačna dječja mašta može mijenjati svijet. Sve slikovnice moći će se osvojiti kao nagrade.

besplatni program

Drugo događanje pod nazivom “Bajkaonica online” održat će se istog dana s početkom u 17 sati u online izdanju. Tema drugog online susreta su bajke o prirodi. “Bajkaonica online” je virtualno izmišljalište najluđih i najzabavnijih bajki te se na radionici čitaju ulomci bajki i vode se razgovori o modernim bajkama. Za lakše maštanje koriste se ilustrirane karte putem kojih se izmišljaju kratke bajke, a najbolje napisane bajke dobivaju i nagrade za koju se pobrinula izdavačka kuća Mala Zvona. Možete se prijaviti OVDJE.
13. Festival dječje knjige će nakon ovog datuma imati još dva susreta subotama sa piscima za djecu, a Bajkaonica online zadnji puta će se održati u subotu, 28.11.2020. na temu zimske bajke.

Foto: Press