fbpx

Borna Gojo i Gunneswaran otvaraju susret Hrvatske i Indije

Zagreb…

Učinit ću sve kako bih osvojio prvi bod za Hrvatsku, najavljuje Borna Gojo

Borna Gojo– Pripremao sam se izbornikom jako dobro, nismo još spremili završnu taktiku za meč protiv Gunneswarana, no osjećam se spremno. Znam da je ljevak, da dobro servira i da je neugodan igrač. Ovo mi je više nije prvi nastup u reprezentaciju kao u Madridu, sad nema izlike. Učinit ću sve kako bih osvojio prvi bod za Hrvatsku – najavljuje Borna Gojo.
Borna Gojo i Prajnesh Gunneswaran će u petak u 15 sati u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova otvoriti susret Hrvatske i Indije u kvalifikacijama za madridski završni turnir Davis Cupa. U nastavku prvog dana igrat će Marin Čilić i Ramkumar Ramanathan. U subotu u 15 sati program drugog dana otvorit će parovi. Mate Pavić i Franko Škugor nominirani su za Hrvatsku, a Rohan Bopanna i Leander Paes za Indiju. Slijede subotnji mečevi singla. Prvi će u akciji biti Čilić i Gunneswaran, a na kraju vikenda na rasporedu je dvoboj Gojo – Ramanathan.
– Malo neočekivano da nije nominiran indijski najbolje rangirani tenisač Sumit Nagal (127. na ATP listi), no od njihove prve trojice igrača niti jedan se posebno ne izdvaja. Gunneswaran je jedini od njih ljevoruk pa će s te strane sigurno biti i najneugodniji. Nadam se da ću ovog vikenda donijeti dvije pobjede, a vjerujem da će dečki odraditi ostatak posla – rekao je naš prvi reket Marin Čilić.
– Očekivao sam ovaj sastav Indijaca s obzirom na to da je Nagal ove godine dobio svega jedan od pet mečeva. Ja bih postupio isto kao i njihov izbornik. Što se tiče samog ždrijeba, na njega ionako nismo mogli utjecati. Najviše razmišljam kako što bolje pripremiti momčad za ovaj meč, a dečki su spremni – uvjerava naš izbornik Vedran Martić.
– Susret parova bit će nezgodan, iako su najbolje igračke godine već iza Bopanne i Paesa. Mislim da smo Franko i ja blagi favoriti i da ćemo to pokazati i na terenu – riječi su naše uzdanice u igri parova Mate Pavića.
– Uvijek je teško igrati u gostima u Davis Cupu, posebice protiv tako ugledne reprezentacije kao što je Hrvatska. Moramo svi odigrati jako dobre mečeve kalo bi imali izglede za uspjeh. Naš odlazak na finalni turnir u Madrid bio bi ispunjenje sna. Bornu Goja sam viđao na Challengerima, jednom smo i trenirali zajedno. Vidjet ćemo kako će završiti naš meč u petak, teško je prognozirati. Ipak je ovo Davis Cup – izjavio je prvonominirani Indijac Prajnesh Gunneswaran, 132. tenisač svijeta.

Foto: Press