fbpx

Brže od svjetlosti – San o međuzvjezdanim putovanjima

Dokumentarni film Brže od svjetlosti – San o međuzvjezdanim putovanjima

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak, 27. listopada 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.05 sati prikazuje dokumentarni film Brže od svjetlosti – San o međuzvjezdanim putovanjima.
Upustiti se u nepoznato, vidjeti preko horizonta, naći nove zvijezde, nove svjetove je san star koliko i čovječanstvo. Danas znanstvenici vjeruju da je naša galaktika ispunjena sunčevim sustavima, uključujući i do devet milijardi zvijezda sličnih našemu Suncu i planeta sličnih Zemlji.

Brže od svjetlosti

No u utrci za pronalazak drugih naseljivih svjetova, čak i onih u našem sunčevu sustavu, valja odgovoriti na pitanje kako ćemo uopće dospjeti onamo. San o međuzvjezdanim letovima oduševit će gledatelje jer im daje kartu prvog razreda za letjelicu budućnosti.
Otkrit ćete da najnovija raketna tehnologija nije samo za filmske hitove nego da se zahvaljujući najvećim izumiteljima na svijetu upravo razvija u laboratorijima i svemirskim centrima. Doznat ćete da znanstvenici iskorištavaju vrhunsku tehnologiju kako bi postigli ultrabrze brzine te da na temelju najnovijih istraživanja i nedokučive nove fizike izgrade rakete budućnosti.

Foto: Press