fbpx

Dječje kazalište bez granica – Žar ptica u Turskoj

Gostovanje…

Žar ptica na gostovanju “bez granica”

Žar ptica– Naša je misija brisati granice i stvarati jedinstveni kazališni svijet u kome će se susretati različite kulture sa svim svojim specifičnostima, stvarati prijateljstva i poticati prihvaćanje različitosti, a sve s ciljem aktivnog sudjelovanja djece i mladih u kulturi i stvaranju nekog novog tolerantnijeg društva. Cilj nam je afirmirati hrvatsku kazališnu umjetnost i književnost u inozemstvu, ali i promovirati stvaralaštvo za djecu drugih zemalja, kroz razmjenu gostovanja – poručuju iz GK Žar ptica.
Gradsko kazalište Žar ptica inicijator je novog projekta ‘Dječje kazalište bez granica’ kojim se želi potaknuti međunarodna kulturna suradnja i komunikacija o različitim temama bliskih svakom djetetu, na svima razumljivom kazališnom jeziku.
Prvo gostovanje bez granica na rasporedu je danas, s predstavom Kako živi Antuntun, kad će se Gradsko kazalište Žar ptica predstaviti u Turskoj.
Ante Krstulović će sasvim neobičnog Antuntuna iz poznate pjesme Grigora Viteza u režiji Helene Petković, igrati 22. i 23. 2. u 14.00 sati u Gradskom kazalištu u Antaliji.
– Prva predstava ima humanitarni karakter, namijenjena je siromašnoj i djeci bez roditelja, a svi će gledatelji dobiti prijevod poznate hrvatske dječje pjesme na turskom, kako bi ju lakše doživjeli – poručuju iz kazališta.

Foto: Press